Hej hej

        Tid: 09:08:47 Datum: 2010-03-31

Onsdagen den 31:e mars 2010. Sista dagen på denna månaden, för detta året. Imorgon är det den 1:e april, skämtdagen. Har du planerat och skämta med någon? Det har inte jag. Jag blev alltid lurad när jag var mindre och jag gick på det varje år och jag kommer ihåg hur arg jag blev varje gång. :P Så jag lämnar lurandet till någon annan.

Idag händer inget speciellt.... som vanligt. Jag börjar bli väldigt trött på och vara arbetslös och bara gå hemma och inte göra något nyttigt. Man känner sig slapp och jag känner mig en aningen misslyckad också, om sanningen ska fram. Att bara gå hemma och inte göra något...... Aja.... över till något annat..

Förra veckan fick jag hem tidningen Skolvärlden och där var en liten artikel om hur stegen avslöjar din kondis. I artiklen kan man läsa om hur antalet steg du tar per dag, avslöjar vilken livsstil man har:

Mindre än 5 000 steg - en stillastående livsstil
5 000 - 7 499 steg - lågaktiv
7 500 - 9 999 steg - måttligt aktiv
10 000 - 12 500 steg - aktiv
Mer än 12 500 steg - mycket aktiv

För mig, för tillfället, så har jag en stillastående livsstil. Jag tänker försöka ändra på det från och med imorgon. April ska bli en månad då jag försöker ändra på min livsstil. Tror ni jag fixar det? Jag vet inte, men jag tänker verkligen försöka för det håller ju verkligen inte i längden och ha en stillastående livsstil. :P
Vart ligger du någonstans?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(42)|

Towards Darkness

        Tid: 10:40:51 Datum: 2010-03-30
"Den unga studenten José Gutierrez kidnappas i Colombia. Strax innan tidsfristen går ut får hans familj reda på att försäkringsbolaget inte tänker betala ut några pengar. Men kidnapparna är hårdnackade och ger dem 90 minuter att leverera lösensumman innan sonen dör. Nu börjar en desperat kamp mot klockan, där alla medel är tillåtna...."

Min åsikt: Filmen är baserad eller inspirerad av verkliga händelser och jag älskar och se sådana filmer. Dock hamnar inte denna filmen på min topp tio lista. Ogrinaltitel är Towards Darkness och på svenska heter den Kidnappad. Filmen handlar om en familj där pappan är chef för en bank och hans son, som är hemma på besök ifrån sina studier i USA, blir kidnappad utanför en nattklubb när han står och pratar med sin kärlek, som spelas av America Ferrera - Ugly Betty, som han lämnade i Colombia. Man får följa händelserna som ledde fram till kidnappningen och sedan hur familjen desperat försöker göra allt för och rädda sin son. Filmen slutar på ett väldigt oväntat sätt och inget i filmen påvisar eller hintar om att den ska sluta på det sättet.
Mitt betyg: 3.5/5                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Filmer | Kommentarer(32)|

Wallander - Vålnaden

        Tid: 09:52:15 Datum: 2010-03-29
"Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man och en kvinna dör. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döde mannen så vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig. Den bedragna mannen, och tillika mordoffrets kompanjon, misstänks omedelbart av alla, tills han också hittas brutalt mördad i sitt hem. Wallander söker sig tillbaka i männens förflutna och hittar till slut en trolig gärningsman, på långväga besök, vars uppdrag ännu inte är slutfört. Inte förrän hans dotter får träffa sin döda pappa livs levande igen."

Min åsikt: Jag är ett riktigt Wallander-fan och denna filmen skiljer sig inte ifrån de andra. Den är spännande och den fängslar mig med en gång. Man gissar och försöker klura ut gåtan om vem mördaren är, men man har så fel och man koncentrerar sig på helt fel saker och detaljer. Jag tycker att det är en riktigt bra film!
Mitt betyg 4.5/5


                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Filmer | Kommentarer(16)|

Ny vecka, igen

        Tid: 09:38:55 Datum: 2010-03-29
Måndagen den 29:e mars 2010. Vi är nu inne på v 13. (väntar på samtal ifrån Ekeby Möbelaffär denna veckan)

Idag händer ingenting för min del och det är så jag vill ha det och några dagar fram över. Hade några jobbiga dagar (torsdag-söndag) förra veckan med ångets och depression, så nu ska jag försöka vila och ta det lungt och se om jag kan försöka landa något sånär på fötterna denna veckan.

Jag har tittat på en film nu på morgonen och igår tittade vi på Wallander. Jag ska dessutom se en tredje film nu på datorn eftersom vår dvd tydligen inte vill spela upp den filmen. De andra två filmerna kunde den spela upp utan problem, men abslout inte den tredje och sista. I och med att jag sett tre nya filmer, så ska jag skriva recension om de också och det kommer jag med all säkerhet att göra idag. Ska kanske skriva en nu, innan jag tittar på den tredje filmen. :)
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Om jag kunde drömma

        Tid: 10:02:16 Datum: 2010-03-27
"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom." BELLA SWAN

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. OM JAG KUNDE DRÖMMA är en intensivt sinnlig och utomordentligt spännade kärleksroman.

Min åsikt: Detta är den första boken utav fyra som rör historien om Isabella Swan och Edward Cullen. På engelska heter boken Twilight och den handlar om Bella och hur hennes liv förändras när hon flyttar till sin pappa i den regniga staden Forks. Bella stöter på Edward i skolan och dras till honom omedelbart. Hon känner att allt inte är som det ska med honom, att han döljer något och när hon sedan upptäcker vad det är får man följa hur allt vänds upp och ner. Jag tycker att detta är en riktigt bra bok och jag tycker att den är skriven på ett väldigt bra sätt. Jag blev hela tiden nyfiken på vad som skulle hända härnest, trots att jag sett filmen. Författaren skriver på ett sådant sätt som gör det svårt för en att lägga ifrån sig boken. Miljö, detaljer och alla andra små saker som man inte kan se i en bok beskriver hon på ett sådant sätt att det blir lätt och skapa sig en bild av hur det skulle kunna se ut, hur det skulle kunna lukta o.s.v. En mycket bra bok.
Mitt betyg: 4/5

 

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Böcker | Kommentarer(35)|

Våffelhistorians fortsättning

        Tid: 07:39:04 Datum: 2010-03-27

Jag kan börja dagens bloggande med och uppdatera om våffeljärnsincidenten. Jag skulle som sagt var göra våfflor i torsdags, men när jag går ut i köket för och börja så upptäcker jag att vi inte har något våffeljärn. Jag var så säker på att vi hade min mammas järn. Ringer till mamma för och fråga om hon har det trots allt, men det har hon inte. Efter ett tag går det upp för mig att vi nog slängde detta järn när vi bodde i lägenheten, för det var så dåligt och våfflorna bara gick sönder hela tiden. Med denna nya insikt om att jag faktiskt inte hade något järn, surar jag resten av kvällen för jag ville verkligen ha våfflor.

Igår när jag var ute och körde, så hade jag fortfarande inte glömt detta med våfflorna och de två paket våffelmix som stod så fint hemma i skafferiet och hånlog mot en. :P Sagt och tänkt, så kör jag inom Maxi för och se om de kanske har något billigt våffeljärn. Tar ett utav deras reklamblad och ser att de ska ha ett dubbelt till 249:-, vilket jag anser är väldigt billigt. Går och letar efter dem och kommer fram till en hylla där de tydligen stått.... tidigare, för hyllan var tom. Den var helt tom. Jaha... maximal otur känner jag och börjar bli en aningen sur igen. Går vidare och av en ren slump stöter jag på ett bord där det står flera kartonger med..... Ja, just det våffeljärnet som jag var ute efter. Tog snabbt en kartong, med innehåll, och begav mig snabbt till kassorna och betalade.

För att avsluta historien, så kan jag meddela att jag åt våfflor igårkväll tillsammans med herr grädde och
fru sylt. :)Bild: tretti.se

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Våfflor men inget våffeljärn

        Tid: 17:26:27 Datum: 2010-03-25

Jag gick precis ut i köket och för och göra några våfflor till mig. (sambon jobbar sent) Skulle plocka fram våffeljärnet, som jag är övertygad om att jag lånat ifrån mamma, men..... Inget våffeljärn!! Jag hittar inte våffeljärnet. Det är som om det gått upp i rök. Ringde till mamma och fråga om hon trots allt hade det hemma, och hon skulle kolla när hon kom hem.
Vad ska jag göra nu då?

Jag har våffelmix, sylt och grädde men inget våffeljärn!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(75)|

Inget kul alls & vakna av magont

        Tid: 07:43:03 Datum: 2010-03-25
Torsdagen den 25:e mars 2010. Löningsdag för många idag, en del får kanske vänta till imorgon och andra får kanske vänta ännu längre på grund av annat lönesystem. Men för de allra flesta är det löning idag. Tänk om man hade varit vd eller liknande och lyft ut en månadslön, efter skatt, på runt 50 000-100 000:- / mån.
Jaja.. drömma kan man ialla fall.

Vaknade ungefär för två timmar sedan, ca 05.30, på grund av att jag hade/har ont i magen. Jag hatar att vakna upp av att jag har ont någonstans och speciellt denna sortens magont, för jag kan knappt stå rakt upp och ibland känns det som om man vrider runt på 1000 knivar eller något. Ca en vecka vaje månad hatar jag att vara tjej och önskar att mina föräldrar hade tre söner istället för två. Men... jag får ligga med benen tryckta mot magen och äta Ibumetin och hoppas att det ska släppa snart, så jag åtminstone kan få ställa mig upp. Okej... nu överdrev jag lite. :P Jag kan stäla mig upp och sådant, men inte utan att det gör ont.

Igår läste jag ut min bok, Så länge vi båda andas. Det betyder att jag nu har läst alla fyra Twilight-böckerna på tre och en halv vecka. :) Första boken är den som grep tag i mig från allra första början, så den tror jag att jag måste sätta på första plats. Fjärde boken får kommer på en andra plats, tredje boken på en tredje plats och den andra på en fjärde plats. Jag ska skriva recensioner om böckerna också och jag kommer att börja med det idag.

Nu ska jag se om jag antingen kan äta lite frukost eller om jag kan gå upp och ta en dusch och känna mig lite renare och fräschare.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|

Så länge vi båda andas

        Tid: 12:08:25 Datum: 2010-03-24Detta är boken jag håller på och läser just nu. Det är en fjärde och sista boken ur Twilight-serien. Jag har kommit lite mer än halvvägs och jag kan verkligen inte sluta läsa. Jag måste hela tiden läsa vidare för att veta vad som kommer hända. En recension kommer på boken när jag läst klart den.

Vill ni att jag ska lägga upp en recension på de tre böckerna som är före, innan jag lägger ut en på denna boken?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Bok - Barn- & Ungdom | Kommentarer(62)|

24:eMars2010

        Tid: 08:20:18 Datum: 2010-03-24
Onsdagen den 24:e mars 2010. Dagen innan pengar kommer in på kontot, vilket betyder att det blir en rätt så seg dag. Men,men.... Idag ska jag tvätta mina fälgar som sommardäcken ska ligga på, som jag förhoppningsvis får på bilen imorgon. :)

Under ca en timme har jag svarat på kommentarer, men jag kommer ingenstans känns det som. Jag är så lat när det gäller och svara på kommentarer, så jag väntar tills jag fått ett par stycken och innan jag vet ordet av det så har jag 4-6 sidor obesvarade kommentarer sedan dagar tillbaka. En och annan kommentar missas och det ber jag om ursäkt för.. Men,men.....

Frukost ska intas nu. Det blir ett glas ljus och så blir det nog två rostemackor med ost tror jag. :) Vad brukar ni äta till frukost?
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(33)|

Fame

        Tid: 19:35:01 Datum: 2010-03-23
"I en omarbetning av succéfilmen Fame från 1980, får vi följa en talagnfull grupp av dansare, sångare, skådespelare och artister under de fyra år de går på New York City High School of Performing Arts. En skiftande och kreativ skola där elever från alla delar av samhället får chansen att leva ut sina drömmar och uppnå riktig och varaktig berömmelse, den sorten som kommer av talang, engagemang och hårt arbete."

Min åsikt: Jag minns serien Fame som gick på tv för många, många år sedan. Jag älskade den serien och jag drömmde alltid om att jag också ville göra något sådant när jag blev stor. Eftersom jag älskade serien när jag var liten, blev jag självklart nyfiken på filmen. Jag tycker inte att filmen var lika bra som serien, men den var helt okej. Jag satt kanske inte fastnaglad hela filmen igenom, men vill man bli glad och må bra för en stund så tycker jag abslout att man ska titta på filmen.
Mitt betyg 3.5/5

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Filmer | Kommentarer(10)|

TjugotredjeMarsTjugohundratio

        Tid: 08:22:14 Datum: 2010-03-23
Känns inte som om detta kommer bli den bästa dagen. Har ont i ryggen/svanken, så jag är på lite dåligt humör. :( Känner mig inte riktigt motiverad till något, utan skulle hellre bädda ner mig i soffan med min dator och mina böcker. Men.... inte idag.... Jag ska ner till mormor tillsammans med mamma.

Kul att jag får en del respons på filmen jag skrev om i inlägget nedan ↓. Jag kommer att fortsätta med detta och jag kommer även att skriva om böcker jag läser. Har ni tips på böcker och filmer som ni tycker att jag ska läsa eller se och sedan recensera, så skriv en kommentar. Jag tar tacksamt emot tips. :)
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(18)|

Veronika bestämmer sig för att dö

        Tid: 19:08:18 Datum: 2010-03-22
"Veronika har allt man kan önska sig. Hon är vacker, framgångsrik och en lysande framtid väntar henne. Men trots detta bestämmer sig Veronika för att dö. Hon vaknar upp på en mentalklinik där hon får veta att hon bara har fem dagar kvar att leva. Med vetskapen om att hon snart ska dö, börjar Veronika plötsligt lära sig att leva."

Min åsikt: Filmen handlar om en tjej, Veronika som spelas av Sarah Michelle Gellar, som bestämmer sig för att ta sitt liv. Detta misslyckas och Veronika vaknar upp på en mentalklinik där hon får beskedet att hon har ett fåtal dagar kvar att leva på grund av att hon fått en bestående skada ifrån sitt självmordsförsök. På denna mentalklinik träffar Veronika på en kille som får henne att vilja lära sig att leva. Man får följa hur Veronika går från att inte vilja leva till att vilja leva. Jag tycker att filmen börjar riktigt bra, den griper tar i en från början och man blir intresserad. Tyvärr tycker inte jag att detta håller i sig hela filmen, utan filmen blir för mig en aningen snurrig och förvirrande. Någonstans på vägen försvinner den där fängslande känslan man fick i början. 
Mitt betyg blir 2.5/5

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Filmer | Kommentarer(18)|

22:e Mars 2010

        Tid: 07:55:11 Datum: 2010-03-22
Måndag idag och det betyder också att det är en ny vecka. Jag har inte speciellt mycket inplanerat denna veckan förutom att jag ska åka ner till mormor imorgon med mamma och sedan ska jag träffa Sarah också. :) Vi har inte träffats på säkert över en vecka, för jag var sjuk sist hon skulle komma. Saknar henne ju, då jag alltid skrattar i hennes sällskap och det känns som om jag behöver lite sådant just nu.

Till helgen, lördag, kommer nog sambons syster och hennes familj. Sambon ska göra vid deras bil. Det är riktigt bra och vara tillsammans med en bilmekaniker. :) Förutom det så tror jag inte att det finns något inplanerat... men man vet aldrig med oss. :P

Idag ska jag läsa är det tänkt. Blev inte mycket av det igår och det blev ingen filmrecension heller, så den ska också komma upp här i bloggen idag. Jag ska också äta lite frukost och sedan bege mig ut på en promenad. Verkar som om det kommer till att bli en blöt promenad, då det ser ut till att regna ute.. men,men.... finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. :P
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Min dag idag

        Tid: 10:54:38 Datum: 2010-03-21

Söndagen den 21:e mars 2010 är det idag. Ännu en helg är till ända snart och en ny vecka börjar. Vi är redan inne i v 12 år 2010. Snart är det vinter och jul igen. :P Okej... kanske inte.... men nästan ialla fall.

Idag har jag en del jag ska försöka hinna med. Jag har varit ute och gått en promenad på ca 50 min och det var riktigt skönt. Dock var det skönare igårmorse, för det var lite varmare då. Idag blåset det kallt tyckte jag, men....Promenaden är ialla fall avklarad. Nu sitter jag i soffan och försöker återfå lite krafter till att ta itu med resten av dagen som ser ut ungefär på följande sätt:

* Duscha
* Sätta igång tvättmaskinen & hänga tvätt (ja, jag är snål)
* Läsa några kap ur boken som jag har till upg. att recensera
* Skriva ett inlägg om en film vi såg i helgen
* 15.40 Dating in the dark
* 16.40 Desperate Housewives
* 17.30 Grey´s Anatomy
* 18.30 Cougar town
* 19.00 Gossip Girl
* 20.00 Wipeout

Ja, ungefär så kommer min dag och kväll att se ut. Söndageftermiddag och kväll är min tv-tittardag. Jag kan inte se dessa program i veckorna för då tittar sambon på sina tv-program och eftersom vi än så länge endast har en tv, så har vi löst det på detta sättet. Man blir rätt trött efter att ha tittat på tv så länge.... men det får det vara värt.

Nej, nu får jag sätta igång om jag ska hinna med allting. Vad ska ni själva hitta på denna söndag?


                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(20)|

Just nu på min morgonpromenad.

        Tid: 08:43:00 Datum: 2010-03-20

6c0104b6b2f39a991daa407e45b5d74d.png

Just nu på min morgonpromenad.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(10)|

I grunden utan skuld

        Tid: 16:10:11 Datum: 2010-03-19

 
© Petra Huatorp

Jag har fått chansen att läsa och recensera en bok ifrån Akademibokhandeln. Jag ska ha läst färdigt boken som är på 308 sidor, exkl. författarens tack och sådant, tills den 29:e mars. Jag har med andra ord att göra i helgen och den kommande veckan, då jag endast kommit till sidan 19.

Boken heter I grunden utan skuld av Viveca Sten är hennes tredje deackare och boken handlar om en ung flickas försvinnande under en sen höstkväll på ön Sandhamn. Kriminalinspektören Thomas Andersson delatr i sökandet som försvåras utav regn och blåst. Polisen ger upp efter några dygn och man antar att flickan drunknat, att hon tagit livet av sig.

Efter några månader är Sandhamn inbäddat i snö och is. Kriminalinspektören Thomas barndomsvän Nora Linde har utav en slump, på en fest, fått reda på att hennes man varit otrogen. Hon beger sig därmed, tillsammans med sin två söner, ut till ön Sandhamn för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag är ute och leker, gör de en makaber upptäckt.

Flickan som förvsunnit har blivit bragd om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Man frågar sig varför hon har utsatts för sådant raseri och våld?

Thomas och hans arbetskollegor har fått ett nytt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Recension - Böcker | Kommentarer(17)|

Nittonde-Mars-Tjugohundratio

        Tid: 09:48:12 Datum: 2010-03-19

Fredag den 19:e mars 2010 idag. Vädret är plusgrader med grått och regn, men det gör mig ingenting med regn. Bara det inte fryser efter detta nu..tror ni att det gör det?

Idag händer inte speciellt mycket för min del... har ont i ryggen, så jag hade faktiskt tänkt att jag enbart skulle ta det lungt. Ska göra några småärenden senare... när jag orkat resa mig upp ifrån soffan. :P

I veckan var jag på möte i Eslöv / Stehag och jag blev väldigt glad, positiv och motiverad till det som det pratades om. Jag hoppas att jag kan börja med det inom en snar framtid. :) Riktigt kul.... och om jag har några läsare som verkligen älskar ljus och ljushållare ska hålla utkik i min blogg i framtiden...ungefär i april någon gång.

Där var någon som frågade vad en Bulldozer var, då jag skrev i min överskrift i mitt förra inlägg var Överkörd av en bulldozer. Nedan ↓ är en bild på en bulldozer.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Överkörd av en bulldozer

        Tid: 09:01:54 Datum: 2010-03-16
Tisdagen den 16:e mars 2010 idag. Halva mars har redan lyckats springa förbi och jag vet fortfarande inte riktigt vart tiden tar vägen. Bara en sådan sak som att man fått en inbjudan till återträff med åk 9, de man gick tillsammans med i åk 9, för tio år sedan. Herre gud.... är det redan tio år sedan man slutade nian??

Idag mår jag inget vidare. Känns lite som om jag blivit överkörd av en bulldozer faktiskt. Huvudet är tungt, halsen ger sig till känna ibland, näsan rinner och jag är på allmänt dåligt humör som jag alltid blir när jag inte mår riktigt bra. Det är ju min älskade sambo som smittat mig, så han står inte så väldigt högt hos mig just nu. :P

Möte står på schemat idag ialla fall, i Eslöv. Det ska bli spännande, även om jag mår skit. Jag ska ialla fall dit och se vad det är för något och känna mig för lite... Kanske kan det komma till och bli lite extra-pengar i inkomstkassan. :) Men nu ska jag inte ha för höga förväntningar, utan vi tar en sak i taget och så får vi se hur det hela utvecklas.

Nu ska jag se om jag kan få i mig lite frukost och sedan får jag se om jag kör till mina föräldrar, då min mamma också ska med ikväll, och det är så tråkigt och vara ensam hela dagarna.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(39)|

Så dumt med förkylning

        Tid: 09:27:26 Datum: 2010-03-15
Måndagen den 15:e mars 2010 idag. Solen skiner och jag hoppas verkligen att den smälter bort en hel del snö ifrån våran gräsmatta. Vi har hur mycket som helst kvar och det börjar bli en aningen tråkigt och titta på det nu varje gång man tittar ut eller går ut.

Idag skulle jag egentligen träffat min underbara vän Sarah, men min älskade sambo har smittat mig med sin underbara förkylning. Jag är öm i kroppen, tjock i halsen och förkyld. Kanske inte så roligt för Sarah om jag skulle smitta henne, så vi skulle ta det en annan dag. Jag hoppas att det blir i veckan!

Idag ska jag därmed inta ryggläge i soffan, läsa min bok som för tillfället är den tredje boken i Twilight-sagan - Ljudet av ditt hjärta. Jag tror att den fjärde boken kommer till att komma med posten idag också. Får läsa snabbt nu så jag kan börja på min bok jag fick utav mina föräldrar i lördags. :)
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(19)|

Ännu en helg till enda

        Tid: 18:04:45 Datum: 2010-03-14
Söndagen den 14:e mars idag och jag är ett år äldre idag än igår. Numera ska man skriva 26 år när någon frågar om ens ålder. Det känns.... väl sådär om sanningen ska fram. Mer om detta i ett eget inlägg..... om jag orkar skriva om det.

Igår, 13:e mars, var det min födelsedag och det firades självklart. Kalas för min familj och för sambons föräldrar. Jag fick en parfym, DKNY Fresh Blossom, utav sambon. :) Älskar den parfymen, den luktar underbart. Utav mina föräldrar fick jag en bok, Dan Browna nya bok. :) Den ska läsas efter att jag avslutat Twilight-böckerna. Fick ett kamerastativ utav min ena bror och sedan var det pengar.

Idag skulle vi egentligen haft fikabesök här hemma, men sambon mår verkligen inget bra och jag mår inget vidare heller. Jag hoppas att det inte är på väg och bli något hos mig, någon förkylning eller så. Dagen och kvällen är därmed väldigt lugn och det kommer att bli tv-tittande för hela slanten.

Tack till alla som gratulerade mig igår på min födelsedag!
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(15)|

Smyggtitta närmare på Eclipse

        Tid: 09:43:02 Datum: 2010-03-14

Denna video nedan ↓ hittade jag hos denna tjejen.
Det är en aningen bättre än trailern till Eclipse, som är tredje filmen i The Twilight-saga.


 

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Tv / Film / Böcker | Kommentarer(18)|

Tårtdags

        Tid: 09:53:03 Datum: 2010-03-13
Lördagen den 13:e mars 2010, vilket betyder att jag idag blir ett år äldre och därmed också ligger närmare 30 än 20 år. Åldersnoja.... ja.... Kan man ha en 26års-kris så har jag det. Men....

Jag har gjort en tårta redan, men hade nu tänkt att jag skulle gå och göra den andra tårtan också. När den också är färdig, så är allting färdigt och man kan duscha och slappa i lugn och ro. :) Gästerna, som idag består av min familj och sambons familj, kommer vid 13.00. Det blir nog en ganska så tidug kväll idag eftersom det är lördag och jag har lagt kalaset tidigt... vilket jag gjort medvetet. :P

Jag har redan fått en present utav sambon. :) Bild kommer antingen senare ikväll eller imorgon. Jag hoppas på en till present..... men det får vi se.....
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Eclipse - Twilightsagan

        Tid: 09:19:54 Datum: 2010-03-13

Jag är som nyförälskad i Twilight. Jag vet att jag är en aningen sen och det är inte som om om jag inte sett Twilight tidigare, men under bokrean, förra veckan, köpte jag de tre första böckerna och jag är på den sista utav de nu. Jag fick hem filmen Twilight igår och nu väntar jag bara på att New Moon ska släppas så den också kan komma hem till samlingen. :) Jag väntar också på den fjärde boken, som jag tror ska komma på måndag i brevlådan.

Tredje filmen, Eclipse, har ju biopremiär i sommar och här nedan ↓ är en trailer till den. Jag tycker att den verkar intressant och jag ska lätt se den och även klicka hem filmen när den sedan släpps till försäljning.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Tv / Film / Böcker | Kommentarer(1)|

Paus i fem min

        Tid: 16:40:06 Datum: 2010-03-11
Nu sitter jag ner för fem minuter. Har varit iväg hela förmiddagen och handlat diverse saker... allt ifrån ett par nya strumpor till ingredienser till både tårtor och kakor som är till på lördag. Jag har också städat ovanvåningen idag, så slipper jag göra det imorgon.

När jag tänker på morgondagen blir jag trött... redan. hahahah Jag ska städa nedervåningen och så ska jag baka.... hur nu det slutar, har jag ingen aning om. Slutar väl med att jag köper färdiga bullar och tårtor.

Nej, nu ska jag se om där är något annat jag kan göra redan idag och bocka av på listan imorgon.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(5)|

Elfte-Mars-Tjugohundratio

        Tid: 08:40:09 Datum: 2010-03-11
Idag är det torsdagen den 11:e mars 2010, om någon kanske missat och kolla i sin almenacka. :P
Sambon är på jobb igen efter att ha varit sjuk måndag-onsdag, så vi får hoppas att han klarar av att jobba nu så han inte kommer hem innan kl 12.00 idag igen. Jag tror förvisso att han klarar sig.....

Jag ska snart gå och göra vid mig dvs klä mig och "slänga" på mig lite smink. Har inte haft smink de senaste 3-4 dagarna, så jag känner för att fixa till mig lite extra idag när jag ska iväg och handla och sedan städa här hemma. Ingen har väl dött av och vara lite fin när man städar? :P

Jag vet inte om jag vill åka iväg själv eller om jag ska ringa min broder och fråga om han vill med..... Jag får fundera på den saken.... ialla fall tills jag är färdig.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Var ett tag sedan

        Tid: 19:20:56 Datum: 2010-03-10
Oj, så kasst med uppdateringar det har varit här i bloggen den senaste veckan eller något. Inget har hänt, jag lever fortfarande.. det är bara det att jag inte haft lust och blogga. Lusten, motivationen och inspirationen har helt enkelt inte funnits. Jag vet inte riktigt om den återkommit eller om detta bara är ett infall.

Imorgon ska jag iväg och handla inför helgen hade jag tänkt. Dessutom funderar jag på om jag ska städa ovanvåningen imorgon ockå, så slipper jag göra det på fredag också. Har redan tillräckligt och göra på fredag, då det är bakning och städning som stårpå schemat. Hade tänkt att jag skulle duka och göra allt klart redan på fredag inför lördag, så kan man sova längre på lördag och bara ta det lungt. :P På lördag blir det kalas hela dagen. Söndag vet jag inte än då jag inte fått svar på min fråga jag skickade iväg via ett sms tidigare ikväll.... På måndag tror jag att Sarah kommer på fika... och jag vet redan vad jag ska bjuda på. :P

Nu ska jag gå och bädda rent i sängen så att sambons sjukdomsbaciller inte sätter sig på någon av oss igen, då han lyckats blir frisk igen. Sedan är det dags för duschen och sedan tror jag att det blir sängen tillsammans med tredje boken av Twilight-sagan - Ljudet av ditt hjärta.Jag kan passa på och dela med mig
av mina åsikter om de två nya glassarna jag har smakat ifrån GB.

Ben & Jerry´s glass tyckte jag inte alls om. Tyckte inte att det passade med nötterna i glassen och jag tyckte att den smakade salt.... av någon anledning. Kommer inte att köpa den igen.

Magnum Gold tyckte jag var helt okej. Det godaste var dock den gyllene chokladen utanpå. :) Det kommer dock inte bli någon favorit hos mig i sommar.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Dags och testa nya Magnum Gold til

        Tid: 15:29:56 Datum: 2010-03-09

3a166f3687804a6fa14887cb2c88ac4d.png

Dags och testa nya Magnum Gold tillsammans av ett nr av Veckans Nu!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(8)|

Åttonde-Mars-Tjugohundratio

        Tid: 10:35:41 Datum: 2010-03-08

En hel helg utan ett enda blogginlägg. Lusten har bara inte riktigt velat infinna sig, så därför har jag undvikit bloggen och datorn hela helgen.

Idag är det måndag, vilket betyder ny vecka, vilket i sin tur betyder min födelsedagsvecka. :P
Jag har inget inplanerat direkt måndag-onsdag, men på torsdag ska jag iväg och handla och på fredag ska jag baka, städa, duka och sådana saker. På lördag blir det kalas. :)

Nu hade jag tänkt klä mig och sedan gå ut på en promenad. Tror jag ska gå ner till ån och mata ankorna faktiskt. :) Har hur mycket bröd som helst här hemma som är för gammalt, så det kan ankorna få. :)

/ Petra

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(14)|

Femte-Mars-Tjugohundratio

        Tid: 09:21:18 Datum: 2010-03-05

Idag är det fredagen den 5:e mars 2010, vädret är underbart och det känns återigen som om våren är på väg... om man bortser från den ca -15 graderna som råder om natten. Tycker att det åtminstone kan gå upp och lägga sig runt 0 grader på natten och sedan +grader på dagen. :) Låter inte det bra?

Idag får jag fikabesök vid halv elva - elva och ni kan aldrig lista ut vem det är. :P Japp, det är Sarah som kommer en stund nu på förmiddagen - middagen och hälsar på och håller mig lite sällskap. :) Vi kommer väl att snacka en hel del skit, som vanligt, och sedan kanske spela nya Mario-spelet på Wii. Där är aldrig något kul på tv ändå vid denna tiden, så då får man hitta på något.

Lite senare i eftermiddag vet jag inte om det blir en tur till Ikea, behöver nämligen nya värmeljus och blockljus... men det beror på hur jag mår, för just nu mår jag lite illa och har gjort det sedan jag gick upp i morse. :( Inget kul alls... Jag hatar verkligen och må illa. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer... Tycker inte att där är något och titta på på TV på fredagkvällar. Jag är inget fan av Let´s Dance... så det är ganska uteslutet.... Någon bra film kanske det kan bli istället. Några tips?

Nej, nu ska jag gå och ladda kaffekokaren, plocka fram kaka ur frysen, byta om och sedan lägga mig och läsa tills det plingar på dörren. :) Jag köpte nämligen första boken ur Twilight-serien igår. Inbunden och kostade enbart 69:- vilket är billigt då den annars kostar 198:- eller vad det var.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(32)|

Nu ska jag testa nya b&j glassen.

        Tid: 15:18:04 Datum: 2010-03-04

0-136884c084714c76a12bdd59e9c24032.png

Nu ska jag testa nya b&j glassen.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(21)|

Hej hej

        Tid: 10:05:11 Datum: 2010-03-04

Torsdagen den 4:e mars 2010 och jag fyller år om nio dagar. Jag fyller år nästa lördag... och jag ser faktiskt framemot det, då jag önskat mig en del saker som jag verkligen hoppas att jag ska få. :) Jag ser dock inte framemot och bli ett år äldre.... men de tankarna får komma i ett eget inlägg.

Idag är det återigen JÄTTE fint väder och jag blir på så bra humör av att solen vill titta fram och den blåa himmlen (stavning?). :) Jag planerar och bege mig ut en runda idag, dock inte med benen som transport.. utan bilen faktiskt. :) Har inte varit ute och kört på några dagar nu, så det ska bli skönt och komma utanför byns gränser. :P

Jag känner mig ganska så duktig idag faktiskt. :) Jag har sökt fyra jobb redan idag och kl är strax efter 10.00. Jag ska söka ett till, men där ska jag faktiskt köra dit och lämna mina ansökningar. Något jag aldrig har gjort tidigare... men någon gång ska vara den första för allt.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(11)|

Sista chansen idag

        Tid: 17:12:56 Datum: 2010-03-03
                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(17)|

John Galliano Dress

        Tid: 10:23:54 Datum: 2010-03-03En helt underbar klänning ----> Länk

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(14)|

Snaska Gott&Blandat

        Tid: 09:18:26 Datum: 2010-03-03
Onsdagen den 3:e mars 2010 idag och solen skiner utanför fönstret idag igen. :) Man blir lätt bortskämd av solen. Tror ni att våren är här för och stanna eller det är bara tillfälligt som solen är framme och visar sig?

Idag ska jag ut på en promenad, städa ovanvåningen och slappa. Sambon kommer inte hem förrän lite senare ikväll då han skulle vara kvar på jobb en stund. Känner mig en aningen ensam när han är på jobbet och jag går hemma. Kan inte någon bara ge mig ett jobb, så jag också får något att göra dagligen.

Igår låg vi och tittade på Luftslottet som sprängdes och jag måste säga att det var en riktigt bra film. Jag gillade inte slutet riktigt när Micke och Lisbeth stod i dörren och knappt sa ett ord till varandra..... men man kan ju inte få allt. Till filmen drack sambon Fanta och snaskade Gott&Blandat, medan jag höll mig till nya Ramlösan som samkar blodgrape och apelsin. Kände mig riktigt stolt över att inte falla för frestelsen med läsk och godis. :)
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(5)|

2010 års glassnyheter ifrån GB

        Tid: 14:11:00 Datum: 2010-03-02Jag tänkte börja dagens bloggande med och tipsa om att man på GB.se nu kan se årets glassnyheter för 2010. Jag längtar ännu mer till sommaren nu, så man kan få testa alla nyheterna. :) Det ser jag verkligen framemot, som den glassälskare jag är. :) Nyeheterna är:

B&J´s peanut Butter Cookie Dough - vaniljglass, jordnötssmör och stora bitar jordnötssmörkakdeg doppad i choklad med kakbitar. Min åsikt: Jag älskar B&J, så denna kommer nog bli en favorit hos mig. :)

Crazy Gum - en gitarrformad glass av choklad- och vanilj där varje glasspinne är som en gitarrhals i olika färger med 3D effekt och ett musikbudskap. Min åsikt: Tror inte att detta kommer bli någon favorit hos mig.

Ice cool guitar - samma som Crazy Gum ?????

Solero Pineapple - isglass med smak av ananas och fruktiga ananasbitar. Min åsikt: Jag älskar Solero, så jag tror att denna kommer att gå hem hos mig. :)

Cornetto Bröllopsstrut - övre delen består av kolaglass med chokladsås, samt på toppen en stor nöt doppad i choklad. Själva struten är fylld med vaniljglass och pecannötter. Min åsikt: Nötter är ingen stor hit hos mig, men jag kommer absolut att testa den.

Magnum Temptation Fruit - vaniljglass med virvlar av skogsbärssås, blandat med bitar av choklad och tranbär med ett läckert lager av choklad utanpå. Min åsikt: Magnum har många gånger varit en favorit, men jag är tveksam till smaken av tranbär.

Magnum Gold - vaniljglass med virvlar kolasås med havssalt, doppad i krispig mjölkchoklad med ett gyllene skimmer. Min åsikt: Tja, vad ska man säga..... Ska bli intressant och testa den. Havssalt i en glass??

Magnum Hazelnut - fyllig hasselnötsglass doppad i krispig mjölkchoklad med hasselnötsbitar. Min åsikt: Har inte Magnum gjort en liknande glass? Magnum Mandel?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(75)|

Outsiders - Unga mammor

        Tid: 19:33:38 Datum: 2010-03-01
Om 30 min är det dags för Outsiders. Ikväll handlar det om unga mammor. B la så får vi träffa Sveriges yngsta mamma som enbart var 13 år när hon blev gravid, 14 år när hon fick barn.
Visste ni att det är ca 250 unga kvinnor i Sverige som blir unga mammor varje år?

Jag har inget emot unga mammor, men när det handlar om barn i 13års åldern som bli gravida.... då anser jag att det är fel. Barn som föder barn. Jag tycker inte att det är rätt. Kroppen är inte färdigutvecklad, psyket är inte färdigutvecklat o.s.v. Man är inte tillräckligt mogen, oavsett vad folk än säger.

Vad anser ni om unga mammor?
När är man en ung mamma som får barn och när är man barn som får barn?
                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(114)|

Nicholas Evans

        Tid: 12:05:33 Datum: 2010-03-01

 

En författare jag tycker om är Nicholas Evans. Han har gett ut fyra böcker, i ordning:

Mannen som kunde tala med hästar, I vargars närhet, Eldfångaren och Klyftan.

Mannen som kunde tala med hästar (1995) känner nog de flesta till, ialla fall filmen. Nicholas Evans är då författaren bakom boken som blivit den populära filmen. Boken, och filmen, handlar om en ung tjej, Grace, som är ute och rider tillsammans med sin vän en vintermorgon. Det är halt ute och hästen, Pilgrim,halkar och faller ut på vägen där det kommer en lastbil som kör på både Pilgrim och Grace. Pilgrim blir allvarligt skadad och den enda som kan rädda honom är Tom Booker - mannen som kan tala med hästar - som bor i bergen i Montana. Grace och hennes mamma, tillsammans med Pilgrim, beger sig ut på en resa som kommer att förändra deras liv totalt.

I vargars närhet (1998) handlar om hur en flock vargar dyker upp i den lilla staden Hope i Montana och väcker gammal skräck till liv igen. Både familjeband och grannsämja slits sönder i denna lilla staden. Till hjälp för att lokalisera och skydda vargflocken kallar man in den unga viltbiologen Helen Ross. Till sin hjälp har hon den unga Luke som är en känslig son till traktens största ranchägare som också är Helens största motståndare. Man får följa hur dessa två, Helen och Luke, kämpar tillsammans mot omgivningens fördomar och hur motsättningarna trappas upp tills en oundviklig tragedi sker. Dessutom växer känslorna mellan Helen och Luke.......

Eldfångaren (2001) är Nicholas Evans tredje bok och den handlar om en skogsbrand som startar efter ett blixtnedslag och den sprider sig snabbt. En bit därifrån ligger ungdomar och sover, utan vetskap om elden som sprider sig. Mitt i allt försvinner en deltagare ifrån ett vildmarksprojekt som leds av Julia Bishop. Sökandet efter den försvunna tjejen leder Julia rakt mot eldens hjärta....
Ed och Connor har jobbat flera somrar som luftburna brandmän och sett det som en spännande utmaning. Men denna gången är de oroliga. Ingen av de har tidigare sett en skogsbrand sprida sig lika våldsamt och någonstans i detta brinnande inferno finns Julia, kvinnan som båda männen älskar.... Denna sommaren utspelar sig ett tyst triangeldrama, fyllt av svartsjuka och undertryckt passion, osviklig vänskap, heder och lojalitet, mellan Ed, Connor och Julia. Branden kommer att ställa deras relationer på hårda prov, men inget hade kunnat förbereda dem på hur villkorslöst den skulle ändra deras liv......

Klyftan (2005) handlar om hur två skidåkare en glittrig morgon i Montanas snöbeklädda berg stöter på en ung kvinna, helt inkapslad av isen i den frusna bäcken. Kvinnan identifieras till Abigail Cooper, en ung kvinna som är efterlyst för mord och terroristdåd över hela USA. Frågan är hur Abigail dog och hur kom det sig att en så begåvad, omtyckt och priviligerad ung kvinna valt den livsbanan? När polisen börjar nysta i fallet, uppdagas ett gripande familjedrama. Klyftan är en berättelse om kärlek och sorg, om krossade drömmar och svekfullhetens yttersta konsekvenser tar sin början.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Bok - Författare | Kommentarer(60)|

Måndag-morgon

        Tid: 09:02:31 Datum: 2010-03-01
Måndagen den 1:e mars 2010 idag, vilket innebär att vi är inne i min månad. :) Jag fyller nämligen år nu i mars! Dessutom är vi nu inne i månad tre. Kan ni förstå att det redan har gått två hela månader av detta året? Jag har lite svårt för och förstå det. Tiden går alldeles för fort anser jag..... kännas som om jag inte har gjort något speciellt årets två första månader.... Aja, det får bli ett annat inlägg.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag vet att jag ska städa eller jag ska åtminstone leta fram dammsugaren och ta över nedervåningen. Ovanvåningen får bli en annan dag. Sedan vet jag inte om Sarah kommer en runda, det beror kanske på vädret då det har börjat snöa igen.

Vädret anser jag kunde varit bättre, betydligt bättre. Utanför snöar det.... igen. Igår på förmiddagen var det ju nästan vårväder och det var så härligt med solen, men nu är det tillbaka... den blöta och trista snön. :( Jag hoppas verkligen att detta är det sista snövädret nu, för denna vintern.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(20)|
bloglovin

Petra Huatorp, 25 år.

Här får du läsa om mitt liv i med- och motgångar, om mina tankar och drömmar, om mitt nyvunna intresse för fotografering m.m. Min högsta önskan:
två berner sennen, en liten underbar bebis och lycka.

Kontakta mig: petra.huatorp@hotmail.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0