Dags och börja på middagen

        Tid: 15:36:06 Datum: 2010-08-30

Nu ska jag snart bege mig ut mot köket och börja på dagens middag. Idag blir det köttfärslimpa, potatis, sås, grönsaker och hemmainlagd ättiksgurka. Skulle egentligen ätit detta igår men då orkade jag inte stå framför spisen. Det gör jag inte idag heller egentligen.... men jag ska ha denna middagen idag. :)

Sedan blir det och dra med sambon ut på en promenad efter middagen. Kvällen kommer att spenderas i soffan med en filt och stor mugg varm choklad. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(33)|

Projekt: Må bra

        Tid: 07:57:22 Datum: 2010-08-30

Godmorgon!
Idag är det måndag igen och vi är nu inne i v.35. Det är näst sista dagen av augustimånad för detta året. Nu har vi enbart ca fyra månader kvar till jul. Någon som börjat planera för sina julkappar än?

Just nu sitter jag och väntar på att diskmaskinen ska bli klar, sedan ska jag snöra på mig mina promenadskor och ge mig ut på en promenad. Jag, min mamma och min pappa har startat ett projekt eller vad man ska kalla det... första etappen gäller från och med 23:e augusti fram till 24:e december i år. Om jag klarar av det vi bestämt... Ja, då blir jag väldigt glad i dec. Riktigt vad det hela handlar om vill jag inte riktigt dela med mig av till 100% till någon än... för det känns som om det skulle bli alldeles för stor press på mig då och det känner jag att jag vill undvika. Lovar att det kommer till att komma mer om detta när jag känner mig redo.

Hmm, det verkar som om diskmaskinen är klar... så nu ska jag som sagt var ta på mig skorna och bege mig ut 40 min - 1 tim. Hörs sen!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|

Sennen dagen

        Tid: 13:02:31 Datum: 2010-08-28

Anledningen till att jag var ute och körde så tidigt imorse är för att jag skulle till SennenDagen i Ängelholm. SennenDagen är en utställning med sennenhundar som t ex berner sennen. Grannen skulle dit med sina tre hundar och eftersom jag väldigt gärna vill ha en hund/valp ifrån henne så var jag inte sen med och köra upp och kolla tillsammans med mina föräldrar. Dessutom är det ju en trevlig tillställning och för mig som älskar berner sennen så känns det ju nästan lite som himmelriket och komma dit och se alla dessa vackra hundar. :)

Jag är dock lite ledsen att jag inte har något bra zoomobjektiv eftersom jag väldigt gärna skulle velat fota en massa. Jag funderar på om jag kan hitta något tills det är dags för Sofiero... men jag får se.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(11)|

Ute och kör så här tidigt på morgonen. Var...

        Tid: 08:03:54 Datum: 2010-08-28

20100828105 (MMS)

Ute och kör så här tidigt på morgonen. Var ska jag kan man ju då fråga sig? :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Vad är http://linnea84.blogg.se

        Tid: 13:51:50 Datum: 2010-08-27

Efter att ha sett framsidan på blogg.se och detta inlägget ---> LÄNK så blev jag sugen på och skicka iväg ett sms till både 118 118 och 118 800. Jag ställde samma fråga till bägge nr:
Vad är http://linnea84.blogg.se

118 118 svarade:
Hejsan! Bloggen linnea84.blogg.se skrivs av en 26 årig tjej som heter Petra Huatorp. I denna blogg får man följa hennes vardag. Hon har ett stort intresse för fotografering. En dröm hon har är att någon gång köpa en hund av rasen Berner Sennen. Ha en bra dag!/Eniro

Jaha, hur bra stämmer då detta svaret? Det känns väl mest som om de har varit inne på min blogg och skrevet av det jag skrevet om mig själv. Känns inte som om de har någon koll annars på vad det är jag skriver om.

118 800 svarade:
linnea84.blogg.se är en blogg som författas av en 26-årig tjej som heter Petra Huatorp. Bloggen har ett väldigt stilrent utseende bortsett från reklamen som förstör intrycket lite. Allting ser professionellt ut och styckeindelningen är bra. Hon skriver om sitt liv, vilket dom flesta bloggare gör. Ha en bra dag. Mvh 118 800

Jaha, hur stämmer detta då? Känns som om de endast varit inne och kollat efter hur min blogg såg ut och sedan skrevet om det. Dock borde man kanske ta bort reklamen, för det ger ju mig ingenting ändå. Det känns också som att de också läst det jag skrevet om mig själv och sedan skrevet av det.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(14)|

Goldwell series

        Tid: 10:44:53 Datum: 2010-08-27Igår när jag var hos frisören så köpte jag för första gången riktiga frisörprodukter. Igår blev det schampo och balsam i serien Goldwell. Schampot är för skadat hår och balsamet är för färgat hår. Min frisör tyckte att det kunde vara en kombination eftersom jag behöver bägge delar till mitt hår. Hon sa dessutom också att schampot ska masseras in i hårbottnen och balsamet ska endast tas i topparna. Det skulle också vara drygt, så man skulle ha dessa produkter längre än de man köper i affären.

Det ska bli kul och se om de gör någon skillnad. Jag kommer absolut att skriva om dessa när jag testat de, oavsett om jag tycker att de är bra eller dåliga. Nästa gång jag ska till frisören, vilket är om ca 2 mån, så hade jag tänkt införskaffa en hårinpackning. Ville köpt det igår, men det är tydligen steg 3 till ett bra hår.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto - Produkt | Kommentarer(6)|

Lyfte kameran

        Tid: 20:29:56 Datum: 2010-08-26

Jag är så sugen på och fotografera, men så fort jag lyfter kameran så går inget som jag vill. Bilderna jag har planerat att ta, blir inte alls som jag tänkt. Jag blir frustrerad och irriterad och det slutar med att jag lägger ner kameran igen. Vad ska jag göra? Jag får försöka imorgon igen... när det är bättre ljus och när jag förhoppningsvis är på bättre humör.

Var hos frisören idag med mamma. Det blev bara klippt topparna denna gången och jag ska tillbaka om ca 2 månader igen. När jag var där för två månader sedan så pratade vi barn. Hon har ett sedan tidigare och när jag kom idag så hade hon en liten bebiskula. :) Det visade sig att hon ska ha en bebis till. :) Mys!! :) Någon gång är det min tur också.

Nej, nu blir det tv ett tag och sedan sängen.
Vi hörs imorgon.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(11)|

Klipp,klipp

        Tid: 12:31:28 Datum: 2010-08-26

Om ca 1,5 tim är det dags för mig och ta plats i frisörstolen. Jag ska dock bara klippa mina toppar eftersom jag vill ha mitt långa hår. Jag funderar dock på och be henne klippa upp håret lite så att det blir lite mer liv och rörelse i det.

I övrigt vill jag bara ligga kvar här i soffan och mysa. Har nämligen lite ont i halsen och sedan lite känningar i mitt ena öra. :( Jag vill verkligen inte bli sjuk... men... man har nog inte mycket till val om det skulle vara så.

Imorgon ska vi måla klart hela trappan i hallen, så vi kommer att få sova på nedervåningen i helgen. Men det gör inte så mycket. Det är ju mycket skönare sedan när trappan är klar och vi slipper tänka på det och ha skyddspapp på golvet i hallen och färglukten... Jag kan också lägga ut mattan som jag beställde till hallen. Den ligger för tillfället i storarummet. Det påminner mig om att jag måste köpa sådana och lägga under mattan så den inte kasar (stavning?) över hela golvet.

Nej, nu ska jag få på mig lite kläder istället för mysbyxor och pyjamas. Sedan får jag väl dra en borste genom håret också.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(28)|

.............

        Tid: 21:10:31 Datum: 2010-08-25

Nu har jag precis svarat på en mängd obesvarade kommentarer... som fått vänta hela sommaren. Nu är jag dock ifatt och jag ska försöka svara efterhand som de kommer in nu. OM där kommer in några. :)

Någon mer än jag som småtittar på Fångarna på fortet? Jag har det igång i bakgrunden.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(16)|

Snart kanske turen vänder

        Tid: 17:29:58 Datum: 2010-08-25Bilden, som är på mig och min underbara Fatika, är tagen av Emelie Ohlsson

I måndags fick uppfödaren ett glatt besked och det var ett deras hund som de hoppats mycket på, blev friröntgad. Det innebär att de kan avla på denna vackra tik. (det är inte hunden på bilden)
I och med att de nu kan avla på sin underbara hund, så kanske det innebär att turen vänt för mig och hjärtat också. Det kanske betyder att vi inom en viss framtid har en liten under valp här hemma igen och ta hand om.
Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att så är fallet.

Jag saknar och ha en hund, en underbar berner sennen. Dessutom kan det ju inte bli bättre än och bo granne med uppfödaren i sådana fall. Vilken lyx och ha henne sidan om. Bara att gå in och ringa på om man har någon fråga eller om man vill att hundarna ska träffas och leka, ha någon och prata hundar med och speciellt berner sennen.

Jag ska inte hoppas på för mycket... men det är svårt och låta bli.
Min längtan efter en "ny" hund är enorm och jag tror inte att folk kan förstå hur pass mycket jag verkligen längtar efter en liten valp och ta hand om. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(11)|

Storm, storm & åter storm

        Tid: 09:06:07 Datum: 2010-08-25

Det knakar i hela huset så mycket det blåser ute.
Är det någon mer än jag som tycker att det är lite obehagligt när det blåser så pass mycket ute?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

När längtan blir för stor

        Tid: 12:01:10 Datum: 2010-08-23


Bilden är tagen av Emelie Ohlsson

Jag saknar min älskade Fatika så otroligt mycket att det fortfarande värker i hjärtat när jag tänker på henne, trots att det är lite mer än 1,5 år sedan hon gick vidare. Fatika var verkligen mitt allt och utan henne hade jag inte suttit här idag.

Jag vet att inget kan ersätta henne, men längtan efter en ny helt underbar liten berner valp är enorm. Längtan efter att ha en liten som snubblar över sina egna tassar, en liten som ligger helt på rygg när de sover, en som busar varje minut den är vaken o.s.v. Längtan är enorm och ibland känns det som om längtan blir för stor och tar över.... Jag vill inte vänta längre.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Till minne av Fatika | Kommentarer(18)|

Kasta inte sten när du sitter i glashus

        Tid: 10:29:30 Datum: 2010-08-23

Måndag idag och det är redan v 34.
Läste någonstans att det bara är ca 4 månader kvar till jul. Var har detta året tagit vägen? Känns som om det bara var någon månad sedan vi firade nyår tillsammans med Sarah och Patrik. Vad har man gjort detta året?

Ialla fall... Måndag idag vilket betyder början på en ny arbetsvecka (för er som har ett arbete) och ännu en måndag för en annan att gå hemma. Jag har sökt 23 jobb på 12 dagar, så nu hoppas jag att någon av dem ska höra av sig och vilja träffa mig. Man kan ju alltid hoppas och hålla tummarna. :)

Ska egenligen plocka undan och så här hemma... men motivationen till det vill inte riktigt infinna sig just nu. Funderar istället på och köra hem till mamma och pappa en runda, sedan hem och ta tag i saker och ting här hemma.
Jag vill också avsluta detta inlägg med:

Kasta inte sten när du sitter i glashus.... det kan gå sönder.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Hur startar du din lördag?

        Tid: 11:28:51 Datum: 2010-08-21

Själv har jag startat min med och städa. Kanske inte det roligaste, men det såg verkligen ut som ett bombnerslag här hemma. Så det blev fram med städprodukterna och maskinerna och sätta igång. Köket är halvfärdigt, storadummet är dammsugat och hallen är dammsugad. Nu har jag bara resten av köket kvar, toa samt datarum... sedan hela övervåningen. (men den pratar vi inte om just nu)

Förutom städning vet jag inte riktigt vad denna lördag har och bjuda på.
Känner mig lite nerstämd och deppig idag... så jag vet inte riktigt vad jag är sugen på senare.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|

Skriver en bok om förhållandet till sitt ex

        Tid: 16:28:39 Datum: 2010-08-20Bild: Lånad härifrån

Tänk om din pojk- /flickvän planerade att skriva en bok om dig och ert förhållande. Hur skulle du känna? Hur skulle du reagera? Detta är ialla fall vad Spencer Pratt planerar att göra, skriva en bok om sitt förhållande till Heidi Montag. I denna bok planerar han att berätta allt om hennes privatliv, som t ex det ansträngda förhållandet till sin mamma Darlene. Heidi svarar med att detta är anledningen till att hon lämnade honom. Paret Pratt/Montag separerade tidigare i somras och i juli lämnade Heidi in en skilsmässoansökan. Spencer skrev under papperna den 13:e augusti och det betyder tydligen att parets skilsmässa kommer att gå igenom på alla hjärtans dag.

Happy Valentines Day

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(5)|

Ont i magen och mår illa

        Tid: 08:18:27 Datum: 2010-08-20

Usch, kl 10.00 ska jag befinna mig i La. (är inte så överförtjust i La.) Ska på möte eller rättare sagt så ska jag på informationsmöte. Det är sådant man får gå på ibland när man är arbetslös. Inspirerande - det kan diskuteras, men det ska ialla fall handla om praktik. Har aldrig känt att jag fått den hjälpen jag behövt ifrån de - arbetsförmedlingen - och undrar om de kan göra det denna gången. Man kan ju alltid hoppas...

Efter informationsmötet blir det och bila till Helsingborg, eller rättare sagt lite utanför Helsingborg. Ska hem till Sarah en runda idag och snacka lite skit. Var ett tag sedan jag träffade henne, så det ska bli kul och ses igen. Jag hoppas bara att min huvudvärk jag hade igår, inte väljer och dyka upp idag igen. Dessutom hoppas jag att illamåendet och halsbrännan snart vill ge med sig också. :(

Nej, nu ska jag se om jag kan hitta något och ha på mig och sedan ska jag göra mig en kopp citron- och ingefärste med mjölk i. Det får nog bli min frukost idag... eller så försöker jag stoppa i mig en knäckemacka med smör på också.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Love the way you lie

        Tid: 13:17:12 Datum: 2010-08-18Jag har fastnat för denna låten totalt! Jag älskar den!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|

Fortsatt målning

        Tid: 10:06:15 Datum: 2010-08-18

Idag fortsätter målandet. Jag ska verkligen ta ett ryck idag, så jag kommer någonstans. Dessutom vill jag bli färdig i hallen nu, så det blir och lägga i en högre växel idag. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(5)|

Pensel & vit färg

        Tid: 08:45:19 Datum: 2010-08-17

Jag som längtat efter hösten... börjar bita mig i tungan nu. När jag tittar ut genom fösntret är det grått, lite trist och duggregnar. Jag tycker förvisso att det är väldigt mysigt... men jag tycker det är lite trist med det mörka ljust som följer.

Idag ska jag fatta en pensel och vit färg och börja grunda trappan. Hjärtat slipade färdigt igår, så nu är det bara målningen kvar. Det är förvisso kanske inte bara så bara... men det går ganska så fort ändå... om man verkligen ger sig den på det. Jag har förvisso hamnat i ett litet dilemma... Jag vet inte om jag vill ha hela trappan vit eller om jag nu är lite sugen på och måla trappstegen svart. Vi har nämligen svarta möbler i hallen, så jag tänkte att det kanske kunde vara ett snyggt och ha det svarta i trappan också...

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(8)|

Get to know me a little

        Tid: 09:09:27 Datum: 2010-08-16
Du heter: Petra
Smeknamn: Gumman, hjärtat
Låt, som när du är ledsen, sörjer till: I will always love you med Dolly Parton
Beroende av: Närhet, familj
Vad tror folk om dig: Att jag ofta är ledsen och nerstämd
Stämmer det: Periodvis
Vad får du oftast komplimanger för: När jag skapat något
Hur imponerar man på dig: Man står för den man är, man är rak och ärlig, omtänksam, tänker på fler än sig själv
Brukar du skratta för dig själv: Det händer
Vad står det i ditt senaste inkomna sms? Okej :-) Kram
Var bor du: Utanför Helsingborg
Trivs du där: Ja, bättre än jag trodde från början
Hur svarar du i mobilen: Beror på vem som ringer.. Hej eller Hej, det är Petra
Vem ringde du senast: Kommer inte ihåg
Vad sa den du senast pratade i telefon med: Kommer inte ihåg
Antal timmar sömn inatt: ca 8,5 tim
Sov du ensam: Nej
Brukar du komma i tid: Ja, oftast
Hur känner du dig nu: Nere, trött, sliten, illamående
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter: Äckliga
Vad saknar du: Sambon som kommer hem om ca sju tim, min älskade Fatika och våran älskade kise
Hade du en bra kväll igår: Ja, den var okej
Favoritdryck på morgonen: Juice
När brukar du oftast gå och lägga dig: 22.00-22.30
Är du blyg: Ja, i vissa situationer
Sysslar du med någon idrott: Nej, men jag är lite sugen på och börja simma och styrketräna igen
Tror du på kärlek vid första ögonkast: Nej, men att man blir attraherad av någon
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ha sex
Är du nöjd med ditt liv: Nej
Är du bortskämd: Ja, till en viss del
Vad gör du imorgon: Målar trappa i hallen och ev träffar en vän
Vad är det värsta du vet: Ensamhet och svek
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja
Vad är det finaste du fått: Min mormors förlovningsring som hon fått utav min morfar
En speciell dag du minns: Natten jag var tvungen att avliva min älskade Fatika och dagen jag var tvungen och avliva våran älskade kise
Du samlar på: Inget
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Allra först ringer jag min mamma
När grät du senast: För någon dag sedan
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala på huslånet, köpa en ny bil och ett helt nytt kök... samt en berner sennenvalp. :)
Vill du gifta dig: Absolut
Vill du ha barn: Absolut
Är du musikalisk: Tyvärr inte
Vad dricker du helt när du är törstig: Beror på vad vi har hemma
Bor dina föräldrar tillsammans: Japp
Har du någon gång gråtit dig till söms: Ja, flera gånger
Biter du på naglarna: Nej
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

# Spider

        Tid: 10:01:48 Datum: 2010-08-15Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
f/5.6

Har så mycket jag egentligen skulle vilja skriva av mig om... men jag gör det inte. Vill inte dela med mig av mig själv för mycket... samtidigt som jag vill det. Vill skriva om alla känslor jag bär på, om alla tankar jag har... Om känslan av att längta efter något så oehört mycket att det nästan gör ont.
Jag vill skriva... men inte dela med mig.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(7)|

Otursdag??

        Tid: 13:13:01 Datum: 2010-08-13

Det är väl ingen som missat att det är fredagen den 13:e idag? Är det någon som tror på allt detta med otur och olyckor idag? Jag gör det inte. Jag hade aldrig haft någon otur på just detta datum eller någon olycka.. så för mig är det en dag som alla andra.

Vilket hemskt oväder det var inatt! Jag är rädd för åska, så det var verkligen inget kul alls. Har sovit väldigt få timmar inatt, så jag sitter i soffan och är riktigt trött!! Ska upp och ta en dusch nu och hoppas på och piggna till lite.

Tror inte att min matta kommer idag heller. *snyft*

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(13)|

Another old feeling

        Tid: 16:58:40 Datum: 2010-08-12Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
f/7,1

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(14)|

Jobbansökningar i massor

        Tid: 13:08:55 Datum: 2010-08-12

Nu har jag skrevet ut 11 stycken jobbansökningar. Ännu fler ska skrivas ut, men nu behövde jag en paus. Jag hoppas att turen kommer att vara på min sida, så att åtminstone ett utav jobben jag sökt hör av sig.

Att vara arbetslös är verkligen inget kul och det är inte heller någon dans på rosor som många tycks tycka. Att gå hemma dag ut och dag in tar på en. Det tar ialla fall på mig. Jag är så osocial, sur, bitter och negativ. Jag vill också ha ett ställe och gå till varje dag. Jag vill också tjäna pengar och få lön varje månad. Jag vill också känna mig behövd.

Ni som har ett jobb, ska vara glada för det! Jag hade gärna bytt plats med er på en gång!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Spannmål

        Tid: 12:39:25 Datum: 2010-08-11Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
f/7,1

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(7)|

Huvudvärk

        Tid: 15:26:20 Datum: 2010-08-10

Varför var huvudvärken tvungen att komma? Ligger i soffan med huvudvärk och är irriterad.
Jag är irriterad för jag hade planerat och göra färdigt ett trappsteg till idag, så jag hade gjort två stycken. Vill nämligen bli klar med trappan inom en snar framtid, så jag slipper tänka på den. Dessutom kan (ska) vi inte fortsätta någon annanstans innan trappan är färdig. Så det gäller och öka farten och bli färdig om jag vill komma vidare med nästa projekt här hemma. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Renovering av trappa

        Tid: 12:17:22 Datum: 2010-08-10

Trappen i våran hall är under konstruktion. :) Jag håller på och ta bort de trista platsmattorna som ligger på varje trappsteg. Detta görs med en varmluftspistol och en skrapa. Det är jobbigt och det tar lång tid, men jag tänker på hur fint det kommer bli när jag är färdig med hela trappan och hur hela hallen kommer att se bättre ut jämfört med vad den gjort tidigare.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(2)|

Godmorgon... eller

        Tid: 09:27:32 Datum: 2010-08-10

Vet inte om man ska skriva godmorgon eller godförmiddag. För er som jobbar så är det kanske bäst och säga godförmiddag och för en annan som precis vaknat är det bäst och skriva godmorgon.

Så fint väder det är idag, ialla fall för tillfället. Jag tycker det är lite jobbigt nu med vädret. Ena dagen regnar det, blåser och är kallt och andra dagen är det sol och varmt. Det är ett under att jag inte blivit sjuk utav detta ombytliga väder.

Idag ska det målas lite lister och så ska en list med krokar upp, så vi har någonstans att hänga vår nycklar. Jag håller tummarna för att mattan till hallen ska komma idag också..... men det är väl bara önsketänkande eftersom jag så gärna vill ha den. Förutom målande och skruvande, så ska jag hinna med en promenad och jag ska söka en del jobb. Någon gång är väl turen förhoppningsvis på min sida inom jobbfronten.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Old feeling

        Tid: 14:22:38 Datum: 2010-08-09Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
f/5,3

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(14)|

Måndag 2010-08-09

        Tid: 08:51:55 Datum: 2010-08-09

Godmorgon! Måndag idag och jag har lite saker jag ska hitta på idag. Jag ska b la köra till Väla, Panduro, för och införskaffa lite svart färg och pensel/penslar. Tror det blir inom Ikea en runda också för och köpa en plastback så jag kan stoppa ner lite saker som ska upp på vinden/loften.
Men innan jag ska ut och fara, så ska jag försöka få i mig lite frukost och kanske dra en borste genom håret. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Snabba Cash

        Tid: 19:41:39 Datum: 2010-08-08Johan "JW" Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstejejen Sophie lockas han in i en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning ifrån fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan är att göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åriga dotter.

Betyg: ♥♥♥ / ♥♥♥♥♥

Känns som en ganska självklar handling. Johan behöver pengar, ger sig in i brottsligheten i tron om att tjäna snabba pengar, allt går fel och han åker dit. Känns så uppenbart, så det är nästan lite tråkigt.
Det enda jag funderar över i denna filmen är slutet. Vad hände med Mrado? Dog han? Övelevde han? Vad hände med hans dotter? Slutet och dessa funderingar får mig och fundera på om där ska komma en tvåa på denna film..vilket jag förvisso inte hoppas.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Tv / Film / Böcker | Kommentarer(9)|

Söndag 2010-08-08

        Tid: 16:48:31 Datum: 2010-08-08

Söndag, regn, grått, trist. Det är i stort sett hur man kan beskriva denna söndag den 8:e augusti 2010. Igårkväll hade jag bestämt mig för att jag skulle packa min kamera och bege mig till Råbocka för och fota en del. Jag såg jätte mycket framemot det, så ni kan kanske ana min besvikelse imorse när jag vakna och det regnade och har så gjort i princip hela dagen.

Istället för min planerade fototripp, så plockade jag undan här hemma. Sedan var det en massa ärenden som skulle uträttas medans hjärtat bytade bromsar på sin systers bil. När jag kom hem ställde jag mig och bakade en kladdkaka som vi bjöd hjärtats syster + hennes familj på samt hjärtats föräldrar.

Visade hallen som vi tapetserade om förra helgen. Vi har ju köpt huset vi bor i utav hans föräldrar, så de var såklart nyfikan på resultatet. De tyckte att hallen blivit mycket ljusare och att det hade blivit fint. Ska se om jag kan knäppa lite kort en dag och visa här i bloggen. :)

Nu blir det till att laga middag, duscha och titta på tv.
Kommer att lägga upp ett filmtips också här ikväll, så kika in senare ikväll om ni är intresserade utav det.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Kalv

        Tid: 15:54:46 Datum: 2010-08-07Nikon D60 + Nikkor 18-55mm
f/5,6

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(6)|

Vittne till ett krig

        Tid: 09:01:46 Datum: 2010-08-07Mark Walsh är en luttrad krigsfotograf. Under ett uppdrag i Kurdistan tillsammans med kollegan och bästa vännen David, inser dock Mark för första gången till fullo vad ordet triage står för, i detta fall att bestämma vem som ska lämnas att dö och vem som ska räddas till livet på ett fältsjukhus. När Mark återvänder till Dublin och sin flickvän Elena hopar sig frågetecknen. David har inte kommit hem, och alla förväntar sig att Mark ska tala om var han är. Marks önskan att hitta svaren håller på att krossa honom, och det är enbart med hjälp av familjens stöd och kärlek som han till sist kan se sanningen i vitögat.

Betyg: ♥♥♥♥ / ♥♥♥♥♥

Ännu en bra film som skildrar vad som kan hända med personer som sett krig på nära håll. Man förväntar sig dock inte den historien som filmer spelar upp, utan man hade förväntat sig en helt annan historia. Jag gjorde det ialla fall av texten ovan, men jag blev överraskad.

En mycket bra film som jag absolut rekommenderar och se om man tycker om sådana här filmer.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Tv / Film / Böcker | Kommentarer(3)|

Brothers

        Tid: 09:10:14 Datum: 2010-08-05Filmen handlar om soldaten Sam som lämnar sin fru, Grace, och deras två dötrrar för ett uppdrag i Afghanistan. Under tiden flyttar Sams strullige lillebror Tommy, som just släpps från fängelset, in hos familjen. Snart befaras Sam ha omkommit i strid och i hans frånvaro uppstår en oväntad romans mellan Tommy och Grace. Men en dag kommer Sam hem igen.

Betyg: ♥♥♥♥ / ♥♥♥♥♥

Jag ger denna filmen fyra hjärtan utav fem av den anledningen att jag tycker att det är en stark film. Inte på grund av själva handlingen i sig, utan på grund av hur Sam är och beter sig efter det att han kommit hem ifrån Afghanistan. Han sätt att vara i filmen, fick mig att tänka på alla de soldater som kommer hem därifrån och med alla de minnen och syner som satt sig fast i deras minne.

Överlag tycker jag att det är en bra film.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Tv / Film / Böcker | Kommentarer(15)|

Roligt? Underhållande? Dåligt?

        Tid: 07:53:47 Datum: 2010-08-03Hittade denna videon på youtube och var bara tvungen att dela med mig av den.
Det är en polis som dansar på Stor Torget i Malmö.

Vad är era tankar kring denna filmen/händelsen?
Visar han ett dåligt omdöme genom att dansa klädd i sina arbetskläder som i detta fallet råkar vara en polisuniform? Är det enbart roligt? Hur är det med respekten? Polisyrket i Sverige har inte det bästa ryktet och hur tror ni hans "dans" påverkar det? Tar man poliserna på allvar eller tar man de kanske på för stort allvar när man anser att hans dans inte var speciellt genomtänkt?

Vad är era tankar? Skulle vara roligt och höra dem.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|
bloglovin

Petra Huatorp, 25 år.

Här får du läsa om mitt liv i med- och motgångar, om mina tankar och drömmar, om mitt nyvunna intresse för fotografering m.m. Min högsta önskan:
två berner sennen, en liten underbar bebis och lycka.

Kontakta mig: petra.huatorp@hotmail.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0