Mer än jag??

        Tid: 22:25:22 Datum: 2009-10-31

Är det någon mer än jag som ligger hemma, nerbäddad i soffan trots att det är Halloween??
De allra flesta är väl utklädda och festar nu??
Jag har faktiskt aldrig varit på en maskerad, så jag tycker det skulle vara kul och gpå någon gång i framtiden. :) Jag vet inte vad jag skulle klä ut mig som... kanske en ängel med svarta vingar, en söt liten katt eller en Gustav-katt.... Ja, jag vet faktiskt inte vad jag skulle klä ut mig som.

Vad har ni klätt ut er till ikväll eller vad skulle ni vilja klä ut er till om ni skulle på en maskerad?

Nej, nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan gå upp och krypa ner i sängen istället. Sov gott allihopa!!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Upptagen, omotiverad

        Tid: 12:50:03 Datum: 2009-10-31

Ja, vilken ursäkt som helst går bra för varför jag inte uppdaterat min blogg på ett par dagar nu.
Inte haft tid, inte haft ork, inte haft motivation... Ja, väl själva.
Lördag idag och..... vi ska inte göra något speciellt. Väntar på att mamma och pappa ska komma, men de kommer inte förrän vid 15-15.30. Det ska meckas bil när de kommer, dock inte jag som ska mecka utan jag ska prata skit med mamma. :P Sedan blir det till att laga lite middag som idag kommer bestå av pannbiff, potatis, sås, lingon och gurka. Mums. :)

Igår tillbringade jag nästan hela eftermiddagen hemma hos Sarah och det var riktigt trevligt. :) Jag är så glad över att vi hittade tillbaka till varandra igen, för det känns som om man kan vara sig själv med henne..i hennes sällskap. Man behöver inte göra sig till och hon förstår mycket utav det som jag går igenom och det är skönt och ha någon som förstår vad man menar och vad man pratar om.

Nej, nu ska jag fortsätta städa här hemma. Hur tråkigt som helst, men det ska ju göras så det är lika bra att sätta fart... så blir jag färdig och slipper tänka på det sen. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Tar min bubbla och kör

        Tid: 10:32:05 Datum: 2009-10-28

Sitter och funderar på om jag ska gå ner och ta en Treo och sedan bege mig till Ikea för och inhandla lite värmeljus. Våra tar snart slut här hemma och det bästa med denna årstiden är ju alla tända ljus på kvällarna. :)
Så nu tar jag min ömtåliga bubbla och kör hemifrån en stund.


Måste bara skicka iväg en tanke till min vän Sarah som har genomgått en operation idag av sin fot.  Hoppas att du mår bra under omständigheterna och jag tänker på dig. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(9)|

Min bubbla, så ömtålig

        Tid: 20:31:42 Datum: 2009-10-27

Kasst med uppdatering idag, jag vet. Inspirationen och motivationen har inte riktigt velat infinna sig hos mig idag... till något. Satte mig vid datorn runt 07.30 imorse med ett skolarbete - en skrivuppgift - som skulle vara inne senast kl 12.00. Ungefär 2 min i 12 skickar jag in arbetet och nu väntar på en enda lång väntan på om man får ett G eller ett U. Efter 12 har jag bara slöat. Legat på soffan och löst korsord, kämpat med diverse negativa känslor.

Jag lever i en bubbla nu och jag försöker så hårt för att hålla ihop min bubbla. Den får absolut inte spricka, för då vet jag inte vad som händer. Jag vet inte hur jag ska hantera det om min bubbla spricker. Jag är väldigt sårbar just nu, men jag vill verkligen inte visa mig sårbar. Jag vill inte sänka mitt skydd jag har runt mig, vill inte släppa in någon nära inpå för det kan betyda att min bubbla spricker.... och det är den som håller mig flytande för tillfället. Samtidigt som jag inte vill släppa in någon, skriker jag efter uppmärksamhet. Jag vill öppna mig för någon, jag vill prata med någon om alla de känslor och tankar jag bär på.... men jag är rädd.... Rädd för att bli lämnad ensam, rädd för och berätta, rädd för att det ska komma ut och att folk sedan ska döma mig.... Jag är trött på denna ständiga rädsla, trött på att putta ut personer ur min bubbla som jag egentligen vill ha i min bubbla.
Jag skriver i gåtor.... men jag kände att jag behövde skriva av mig....

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(2)|

Skulle vilja ha

        Tid: 15:07:17 Datum: 2009-10-26Någon som sett denna tröja i någon Gina-butik? Kanske någon som testat den?
Jag är nämligen intresserad utav denna tröjan. Är den lång? Kort?
Någon som har någon information som helst om denna tröja?

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(7)|

Beställning av julgardiner

        Tid: 12:09:19 Datum: 2009-10-26

Som de flesta kanske redan vet, så är det snart jul. :P Två månader till så är det julen 2009. Jag som så många andra undrar vart tiden tagit vägen. Ialla fall.... Idag har jag beställt julgardiner till vårt storarum eftersom vi har fler fönster där nu än vi hade innan. (då vi bodde i lägenhet) Hittade några jag ville ha, men att betala nästan 300:- för gardiner till ett fönster, vilket betyder 900:- för julgardiner till våra fönster, är lite väl mycket. Människor som lägger så mycket pengar på julgardiner har antingen för mycket pengar eller så försöker hålla en fasad utåt som inte håller i längden. Ialla fall.... Mina gardiner, som jag beställt, kommer ifrån Halens och kostade 170:- för två längder. :) Överkomligt och bra. :)


Halens

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(3)|

Känslor med ord

        Tid: 07:13:47 Datum: 2009-10-26


Bild: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv, Close up +4 filter

Otillräcklig. Stessad. Frustrerad. Illamående. Trött. Ledsen. Uppgiven. Ensam. Ont.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(1)|

Vad är meningen?

        Tid: 20:51:06 Datum: 2009-10-25

Nu har jag precis städat och plockat undan i köket, men nu sitter jag här och funderar på om det egentligen var så lönt att jag gjorde det. Anledningen till att jag sitter och funderar över det nu är att en del av mitt kök ser ut som nedan:

 
Bilder: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv
Bilderna är tagna med lampan på köksfläkten som enda ljus, därför de är så gula.

Vad tror ni? Var det lönt och plockan undan och städa lite i köket? Jag kan nog ändå tycka att det var det. Även om en del av köket ser ut som ovan, så är det ju ingen ursäkt för att inte hålla ordning på resterande av köket. Man kan ju kanske försöka blunda för den andra delen och bara se den delen man städat och gjort iordning.  :P

Imorgon kommer nog rörmockare, snickare och någon från ett avfuktningsföretag och fortsätter. Jag vet inte alls när det är planerat att vara färdigt, men jag hoppas ju att det är snart.. för jag orkar verkligen med detta mycket länge till. Det är en situation som tar mycket ork och energi ifrån en. Hela tiden ska man försöka pussla och ha sig för att här ska vara någon medan snickarna och de andra är här. Det är lite svårt eftersom Benny har sitt jobb att sköta, jag har min skola att sköta och det är inte alla i vår omgivning som kan ställa upp och vara här när det behövs för ofta handlar det om tidiga tider. *suckar* Ja.... jag hoppas som sagt var att de ska bli klara snart. Jag hoppas de blir klara denna veckan.... men någonstans längst inne så känns det inte som det lär bli så.

Vi får se... Nu ska jag snart svepa en treo (gjorde inte det tidigare) och krypa ner i sängen.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(1)|

Pausa med julmust

        Tid: 18:47:37 Datum: 2009-10-25


Bild: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv, Close Up +4 filter

Jag har försökt skriva ett skolarbete nu ett par tim, men allt jag har än så länge är en halv A4 sida. *suckar* Arbetet ska vara inne på tisdag och det går verkligen åt skogen.... Jag har haft huvudvärk hela dagen och inte känt mig speciellt motiverad till att göra någon skola, hittat andra saker som lockat mer och dessutom förstår jag inte riktigt vad det är läraren vill ha i texten. Jag förstår inte uppgiften till 100% och det gör att jag känner mig frustrerad.

Nu ska jag dock dricka lite julmust... sedan blir det nog en treo och sedan sängen. Vet att det är väldigt tidigt, men mår man inget bra så kan man nästan gå och lägga sig hur tidigt som helst... eller det är kanske bara jag som kan det?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Pausa med julmust

        Tid: 18:47:32 Datum: 2009-10-25


Bild: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv, Close Up +4 filter

Jag har försökt skriva ett skolarbete nu ett par tim, men allt jag har än så länge är en halv A4 sida. *suckar* Arbetet ska vara inne på tisdag och det går verkligen åt skogen.... Jag har haft huvudvärk hela dagen och inte känt mig speciellt motiverad till att göra någon skola, hittat andra saker som lockat mer och dessutom förstår jag inte riktigt vad det är läraren vill ha i texten. Jag förstår inte uppgiften till 100% och det gör att jag känner mig frustrerad.

Nu ska jag dock dricka lite julmust... sedan blir det nog en treo och sedan sängen. Vet att det är väldigt tidigt, men mår man inget bra så kan man nästan gå och lägga sig hur tidigt som helst... eller det är kanske bara jag som kan det?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Skrivuppgift

        Tid: 14:06:33 Datum: 2009-10-25

 

Bilder: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv, Close Up +4 filter

Jag sitter med datorn i knäet och försöker komma igång med första skrivuppgiften sedan jag börja på Malmö Högskola. Trots att jag tidigare skrivet uppgifter/uppsatser på högskolenivå så känns det svårt och jag kommer inte riktigt igång. Jag vet inte hur jag ska lägga upp det, vad som förväntas, vad som krävs o.s.v. Känner mig väldigt frustrerad över det hela och det som gör det hela extra stressande är att den ska vara färdig på tisdag, för då ska den skickas in. *suckar* Jag behöver verkligen sätta igång.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(0)|

Grått ute, grått inne

        Tid: 09:46:14 Datum: 2009-10-24

Det regnar ute och är grått.
Det känns som om det regnar inombords också och är grått.
Känner mig så väldigt orkeslös, ingen energi, ingen motivation... ingenting.

Idag ska jag påbörja skolarbete som ska vara klart tills på tisdag, sedan ska jag försöka göra en annan upg som ska vara gjord till på måndag och den föreläsningen, jag ska hinna ut till Sarah på en fika.
Känns som om dagen är för kort redan och kl är egentligen inte så mycket.
Men,men.... det ska gå på ett eller annat sätt.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(9)|

Lååååång dag

        Tid: 19:41:14 Datum: 2009-10-23

Det har varit en lång dag i skolan idag. Körde ner så jag var där vid 10.30 och kom hem vid 18.00.
De dagarna är inte det minsta roliga, speciellt inte en fredag. Vi hade examination idag och vi fick mycket positivt sagt om vår redovisning och det var kul och höra. Dock har inte jag varit så engagerad och motiverad i denna uppgift pga vad som hände under förra unp i arbetslaget. Men... nu är det gjort, så nu är det bara den individuella skrivuppgiften som ska göras. Den ska lämnas in senast tisdag och jag har inte börjat på den.... så det känns som om jag har helgen uppbokad.. egentligen. Men riktigt så blir det inte, för imorgon ska vi hem till S och P för lite bilmekande (inte jag) och fika. :) Var länge sedan jag träffa S, så det ska bli kul och få komma dit och prata lite skit. :)

Nej, nu ska jag se om jag kan göra något vettigt resterande av denna fredagkväll. Behöver egentligen köra till City Gross, men jag orkar inte riktigt det vid denna tiden... men...... får se hur det blir.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(1)|

Nu är det igång

        Tid: 07:50:10 Datum: 2009-10-23

 

Bilder: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv

Bild 1) Vårt kök där det ska rivas. Det stora vita är vår varmvattenberedare.
Bild 2) En del av fuktskadan under huset, under golvet i köket.
Bild 3) Vår "vattencentral". Var där ute vi upptäckte att det läckte och det har gjort så ett tag som ni ser.

Just som jag sitter och skriver detta vid köksbordet, är här en rörmockare och håller på med vår varmvattenberedare. Han håller på och tömma den. Väntar på att snickare också ska dyka upp nu på morgonen, när som helst, och börja riva upp en del av vårt golv och sådant i köket.
Det är skönt att det kommit igång, men jag sitter ändå med ångest och illamående just nu. Tycker det är jobbigt hela denna situationen... men så är det och ha hus och det vet jag så det behöver ingen påpeka för mig.... men det kan ändå vara jobbigt. Men,men.... Det är bara att andas och ta det som det är och tänka på att det blir bra igen så fort det är klart. :P Förvisso blir de inte klara idag.... det har jag åtminstone väldigt svårt och tänka mig ialla fall... så det kommer ju se ut som ett bombnedslag hela helgen..... men det får man ju leva med.

Hade tänkt att jag skulle ta bilder, men det är ju lite svårt när rörmockaren ligger på golvet. :P
Så bilder får det bli när jag kommer hem i eftermiddag..eller ikväll. Vet inte riktigt när jag är hemma. Beror på om läraren är snäll och låter mig köra hem så fort vi redovisat och sedan sett den redovisningen vi ska ge respons på.... är han inte så snäll.... slutar jag inte förrän 17.00 och är inte hemma förrän vid 18.00.
Men vi håller tummarna för det första alternativet. Får helt enkelt förklara för honom hur det ligger till där hemma och att jag måste hem.

Jaja... nu har jag väl svammlat tillräckligt... utan bild också dessutom... så jag slänger in några bilder på hur skadan ser ut överst i inlägget. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(1)|

Lässtund

        Tid: 21:07:19 Datum: 2009-10-22


Bild: Jag, Nikon D60, objektiv 18-55mm,
Close Up -filter +4

Nu ska jag snart bege mig upp i sängen, krypa ner under täcket och läsa ett litet tag i min bok, Flickan som inte fick finnas. Den ska jag ju vara färdigläst om en vecka......och jag var på s 36.... så jag har lite att läsa.
Imorgon ska jag vara i skolan kl 10.00. Ska arbeta lite med gruppen innan examinationen kl 13.00. Förhoppningsvis kan jag få sluta lite tidigare eftersom vi får hem snickare och rörmockare imorgon..men det beror väl på om läraren är snäll och generös. Återstår och se imorgon... gissar jag på... eftersom jag inte fått något svar på mitt mail jag skickat till honom.

Nej, nu är det sängen nästa med min bok.
Sov gott.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(2)|

Flickan...

        Tid: 14:37:34 Datum: 2009-10-22

.... som inte fick finnas av Ethel G Ericsson.

 

Bilder: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv,
 4+ Close Up-filter

Jag håller på och läser denna bok, Flickan som inte fick finnas, inför en uppgift i skolan.
Den ska vara färdigläst till senast torsdag nästa vecka och jag är på s36. Känns som om jag har en hel del kvar och läsa, så jag har väl egentligen inte tid och sitta här framför datorn och nörda. Tur jag är ledig två dagar nästa vecka, så jag får väl ägna de åt att läsa, läsa och åter läsa. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(1)|

Nytt till....

        Tid: 14:17:08 Datum: 2009-10-22

..... kameran!!
För första gången sedan jag köpte min kamera i maj i år, har jag köpt ett tillbehör till den. :)
För mig känns det stort och väldigt roligt. :) Låter kanske löjligt i mångas öron... men för mig känns det riktigt bra. :) Det är kul och uppdatera sin lilla kameraväska. En dag kanske den är stor, min lilla kameraväska.

Men.. för att återgå till ämnet. Jag har köpt ett +4 Close Up-filter till min kamera, från tvspelsweb.se :)

 
Bilder: Jag, Nikon D60, 18-55mm objektiv

Nästa sak jag vill köpa till min kamera är ett nytt objektiv. Jag har fortfarande standardobjektivet som man fick med när man köpte kameran och även om jag inte är någon specialist på fotografering, kamera och utrustning så vet jag att standardobjektivet är tråkigt att fotografera med.

Jag vill ha ett 55-200mm objektiv till min Nikon D60.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(1)|

Inget samtal än

        Tid: 09:53:29 Datum: 2009-10-22


Bild: Jag, Nikon D60

Nu är klockan snart 10.00 och ingen har ringt än.
Ska man ta det som att de inte kommer idag eller det är för tidigt och gissa på det? De slutar ju inte jobba förrän 16.00, så där är ju egentligen hela eftermiddagen också att sitta och vänta.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(1)|

Inte ens påbörjat

        Tid: 08:41:49 Datum: 2009-10-22

Sitter i soffan och mår riktigt dåligt idag. :(
Vet inte vad det är med mig.

Skulle vilja lägga mig och sova igen, men jag vet inte när eller om snickare och rörmockare kommer idag.
Jag tycker hela denna situationen blivit hanterad väldigt fel. Det är väl inte meningen att man ska behöva sitta hemma som en fånge och vänta på om de kommer eller ej? De hade sagt till min sambo att de ringde i god tid innan, men vad innebär det? Är det en timme innan eller är det två timmar innan? Jag känner mig bara riktigt frustrerad och irriterad över hur det hela har skötts. Dessutom skulle det nästan vara färdigt nu, men istället är det inte ens påbörjat. *grrr* Trevligt när helgen snart är här också. *suckar*


Bild: Jag, Nikon D60

Som ni ser på bilden så är det ju inte påbörjat ens och jag är frustrerad.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(0)|

Det räcker

        Tid: 16:51:07 Datum: 2009-10-21

Jag tycker att det är jätte kul att de börjat med den s k BlogAwards där personer som driver bra bloggar inom olika kategorier får erkännande för det de gör. Årets Blog Award var i lördags och det har varit en mängd skriverier om det på diverse bloggar och på blogg.se sida. Nu tycker jag att det räcker, det börjar bli en aningen tjatigt nu. Vi vet vem som vann de olika kategorierna, vi vet vad personerna hade på sig, vi vet vad de åt o.s.v.

Det är det tråkiga med bloggvärlden... den är så ytlig.
Vi som har betydligt mindre bloggar får börja skriva om mindre ytliga saker. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Budbil

        Tid: 09:40:46 Datum: 2009-10-21

Nu ska jag leka lite budbil.
Jag ska köra in med mat till sambon på hans jobb eftersom han inte tog med någon mat då han trodde han skulle behöva vara ledig i eftermiddag eftersom vi trodde de skulle börja riva vårt kök idag.... men vi hade fel.
Sedan ska jag köra inom mina föräldrar och lämna däck till deras släp.
Efter det blir det väl hem och göra lite skolarbete.. börja på ett arbete... som jag inte vet när det ska vara inne.

Jaja.... Budbil Petra till er tjänst. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Frustrerad

        Tid: 07:45:18 Datum: 2009-10-21

Det är en hel vetenskap detta med den förbannade vattenläckan.
*suckar*
I fredags förra veckan, var här folk ifrån Skanska och kollade vad de skulle behöva göra och de sade att de satte igång på fredag. Skönt, då är det färdigt till helgen - tänkte jag. Så fel jag hade!!!!
I måndags var snickaren sjuk som skulle komma hit, så det kom ingen. Det skulle komma en rörmockare på eftermiddagen (i måndags) det kom ingen. Igår var här igen och nu på morgonen har här varit en rörmockare och tittat på vår läcka och på hur han kan flytta vår vattenberedare då den så korkat står placerad i köket. *grrrr*
Imorgon eller på fredag kommer han tillbaka och ska flytta beredaren. Om någon snickare kommer idag och iså fall när och vad de ska göra, vet jag inte.

Känns som om jag och sambon hela tiden leker pussel med vem som ska vara hemma och vem som ska vara här när ingen av oss kan vara lediga. *suckar* Dessutom betyder detta att de inte är klara innan helgen... då de inte ens börjat. Hur ska de kunna börja riva golvet om de inte flyttat beredaren, då den står i köket och där fuktskadan är?

Jag känner mig trött, ledsen och frustrerad.
Jag trodde inte att det skulle vara så här omständigt att få fixat saker och ting. Det är ju inte bara de som har ett jobb eller andra åtagande och sköta. Det har vi också.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(0)|

Malmö

        Tid: 11:01:43 Datum: 2009-10-20

Sitter just nu nere i Malmö, på skolan, och arbetar tillsammans med mitt arbetsgrupp.
Vi sitter och redigerar och klipper ihop en film vi var ute och filmade förra veckan i Malmö.
Vi är sex stycken, så det kan kännas lite.... Man kan känna sig lite onyttig. Man sitter mest och tittar på den som sitter vid datorn och klipper eftersom det endast är en som kan göra det.

Jag sitter vid min egen dator och letar efter fakta till barnmisshandel, våld i hemmet, mobbning och så vidare.
Jag ska ta en del bilder som ska representera lite olika saker också, så det ska bli kul... fotograferingen.

Nej, nu ska jag se om jag kan göra något vettigt... Börjar bli lite knäpp på och endast sitta här och inte göra någonting. Jag vill ta kort, jag vill fotografera, jag vill skriva.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(3)|

Marabou Vinter Edition

        Tid: 20:13:20 Datum: 2009-10-19


Bild: Webcam

När jag var nere i affären tidigare idag, hittade jag det nya Marabou Vinter.
Det är mjölkchoklad med karamelliserade kakobitar med kryddextrakt från kardemumma, nejlika, peppar, ingefära, kanel och vanilj. Det är med andra ord nästan alla julsmaker samlade i en och samma chokladkaka.
Det är inte min favorit bland Marabous smaker, men det är kul att de kommer med nya smaker. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(4)|

Favoriter hos Gina

        Tid: 10:05:29 Datum: 2009-10-19
Några favoriter hos Gina Tricot.

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(7)|

Egoistisk?

        Tid: 09:32:56 Datum: 2009-10-19

För ett tag sedan tittade jag på Tyra Banks pratshow och det handlade om personer som inte ville skaffa barn och deras familjer tyckte att de var själviska. Det fanns b la en tjej som inte ville skaffa barn (just nu) och hennes mamma och syster tyckte att hon var väldigt självisk och att hon tänkte enbart på sig själv. Jag förstår inte hur man kan säga något sådant? Varför är man självisk bara för att man inte vill skaffa barn? På vilket sätt tänker personen bara på sig själv? Jag tycker att denna tjejen tänker på ett eventuellt barn också. Hon känner att hon inte är redo att skaffa barn, att ta ansvar för ett annat liv i många många år framöver. För detta ska hon inte kallas självisk, utan jag tycker att man ska kalla henne ansvarstagande.

Varför ska man skaffa barn bara för att ens familj vill det? Det är väl ändå inte rätt anledning? Det är väl oansvarigt och själviskt om något? Dessutom känner jag att mamman och systern i detta fallet är själviska som enbart tänker att de vill ha barnbarn och bli moster/faster. Själviskt.

Vad tycker ni?
Är det själviskt av en person att inte skaffa barn om familjen vill det eller är det själviskt av familjen att be någon skaffa barn bara för att man har en längtan efter att bli mormor/farmor, morfar/farfar o.s.v. ?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Sjuk

        Tid: 09:14:31 Datum: 2009-10-19

Inte jag då, förutom min förkylning, utan snickaren från Skanska som skulle komma och börja riva en del av vårt kök. Detta innebär då att det inte kommer någon snickare idag, utan det kommer en rörmockare. Det skulle det gör ändå, men nu är det bara han som kommer.
Jag har inte riktigt koll på vad det är han ska göra.... men.... det ser jag väl när han kommer.... någon gång under eftermiddagen. Det är något jag stör mig på så är det när de säger att vi kommer någon gång under eftermiddagen. Man blir ju fast här hemma och kan verkligen inte göra något. Man kan ju inte ens bege sig ner i affären, trots att det inte är så långt.

Så nu ska jag sitta hemma och vänta på att det först ska bli eftermiddag och sedan på att rörmockaren ska dyka upp. *suckar*

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(0)|

Känslor

        Tid: 08:52:24 Datum: 2009-10-18

Söndagmorgon och jag sitter med en mängd känslor flygandes omkring...
Vet inte hur jag ska få ordning på mina känslor... Känner mig lite ledsen, nere, besviken.... ledsen....

Idag händer inte så mycket... så om ni har några tips på vad man kan spendera sin söndag med när man är förkyld och inte full av energi och ledsen... så kom gärna med dem i en kommentar. Jag är öppen för det mesta.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Storhandla

        Tid: 09:32:56 Datum: 2009-10-17

Eller nja... vi ska åka och handla mat ialla fall.
Väntar bara på att B ska bli färdig i duschen och jag ska orka ta på mig, sedan blir det frukost på Familia och sedan matshopping. Jippie! :) hahahahah

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Make Peace

        Tid: 14:21:55 Datum: 2009-10-16

 


Bilder: Jag, Nikon D60

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(6)|

Beställning

        Tid: 13:46:46 Datum: 2009-10-16


Bild: Jag, Nikon D60

Ett beställningsarmband.
Gå in på armbandbypetra för och ta en närmare titt.

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(2)|

Start på måndag

        Tid: 12:56:59 Datum: 2009-10-16

Två personer från Skanska har varit här idag och tittat på vår fuktskada som orsakats av ett vattenläckage som läckt minst ett par år. På måndag ska de börja riva i vårt kök för att kunna åtgärda skadan. De får med andra ord riva ut minst ett skåp och vår varmvattenberedare.

Hur kul tror ni detta är på en skala? Hur glad tror ni att jag känner mig just nu?

 
Bild: Jag & min sambo, Nikon D60

1:a bilden är där min sambo upptäckte läckan för snart tre veckor sedan, tror jag, och 2:a bilden visar hur det ser ut i vår krypgrund. Bilden visar köksgolvet underifrån.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(0)|

Väntar på snickaren

        Tid: 09:19:04 Datum: 2009-10-16

Sitter just nu och väntar på snickaren... dock kommer han inte förrän om ca 30-45 min.
Hela denna historien med vårt kök, vatten läckage och så vidare har tagit rätt hårt på mig... känner mig rätt så trött och utpumpad. Huvudvärken kommer också krypandes nu, så jag ska svepa en treo och sedan försöka tänka positivt. :) Vi har hittat ett golv vi ska ha ute i köket. :) Ska försöka ta bild på det senare under dagen..

Nej, nu ska jag svepa min treo och ta det lungt.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(2)|

Frustrerad.... redan

        Tid: 07:53:46 Datum: 2009-10-15

Känns inte som en bra början på en dag... att känna sig frustrerad och irriterad redan.
Anledningen: Grupparbete, skall mötas vid 11.00 i Malmö.
Vi har en examination nästa fredag och jag har inte grepp om vårt arbete överhuvudtaget. Jag förstår inte.... vad det är vi försöker gestalta.... Kanske beror det på mig.... eller så är det något annat......

Jag har en annan idé i mitt huvud.... men det känns inte riktigt som om jag får fram den i gruppen....
Jag tycker vår idé om att göra en film är bra, jag förstår bara inte scenerna.
Det jobbiga är att vi ska skriva en individuell text om vårt arbete också... och för mig känns det som om jag inte riktigt kan stå för arbetet eftersom jag inte riktigt förstår det och jag inte får fram de tankar jag har.
Jag får inte förmedla det jag vill ha förmedlat...

Ja.... som ni förstår känns det inget bra idag.... men det är väl bara att bita ihop och stå ut den sista veckan och sedan göra det bästa av det hela.... eller åtminstone försöka.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(2)|

Relationsboxen

        Tid: 20:51:28 Datum: 2009-10-14


Bild: Lånad från Millah

Jag är med och tävlar om en Relationsbox hos Millah.
Relationsboxen är ett nytt relationsspel ifrån LoveLab där man kan vinna ett bättre förhållande.
Spelet vänder sig till alla par i alla åldrar som vill komma varandra närmare och utveckla sin relation med hjälp av övningar inom t ex Kommunikation & Närhet.
Exempel på en övning kan vara att man sitter mittemot varandra och berättar vad man tycker allra mest om hos sin respektive.

"Vad jag uppskattar mest hos dig är ....."

Spelet är värt 495:-.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(1)|

Kotlett i lergryta

        Tid: 15:25:52 Datum: 2009-10-14

Sambon ville ha kött till middag idag och jag ville inte stå vid spisen, så då får man kombinera dessa saker och resultatet blev karrekotletter i lergryta. Har skivat i potatis, purjolök, ärter & morötter samt köttet... allt i en lergryta som nu står i ugnen och behöver inte tas fram förrän middagen ska ätas.
Perfekt.
Sambon får kött till middag och jag slipper stå vid spisen i timmar för och slava med middag. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Bak & mat | Kommentarer(3)|

Kall och trött

        Tid: 21:29:13 Datum: 2009-10-13

Sitter i mina nya pyjamasbyxor, i flanell, och är riktigt kall om mina händer.
Är trött och kall, så jag funderar på och krypa upp för trapporna och bädda ner mig i en varm säng.

Imorgonbitti/förmiddag kommer en besiktningsman ifrån vårt försäkringsbolag för att kolla på vår vattenläcka, så det gäller väl att vara utvilad så man kan ta emot nyheterna... oavsett om de är negativa eller positiva.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Ny frisyr?

        Tid: 13:08:29 Datum: 2009-10-13

Jag funderar på och bege mig till en frisör nu till helgen.
Känner att det är dags för en klippning och kanske en liten förnyelse. :)

Hittade denna bilden på frilla och fastnade för den med en gång.
Tycker att den är fin och lite busig. :)Bild: Frisyr från Frilla.se

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(12)|

Idé

        Tid: 12:57:04 Datum: 2009-10-13

Vi ska, i grupp, gestalta faktorer och villkor som spelar roll/påverkar barns lärande idag.
Jag har en tanke, en idé på hur man kan göra detta.... men den lär inte bli av.... inte denna gången och inte i denna gruppen.... men jag känner att jag måste skriva ner den ändå.

Något som verkligen påverkar barns lärande idag är b la mobbning, våld i hemmet mellan föräldrar och mellan föräldrar och barn. Detta är riktigt hemskt och jag tror att det är vanligare än vi tror eller vill kännas vid.
Mitt sätt att gestalta detta är FOTOGRAFERING.
Ta bilder, i svartvitt, på diverse saker som får en att tänka på just mobbning, misshandel, våld o.s.v. Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord.

Det låter kanske inte som en jätte bra idé, men den är bättre i mitt huvud. :P
Egentligen spelar det ingen roll, för min idé kommer inte att användas ändå... :(
Vi ska göra en film istället.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(2)|

Segt

        Tid: 07:37:01 Datum: 2009-10-13

Hela kvällen igår försökte jag logga in på min blogg, men det var ju sååååååååååå segt att det inte gick.
Har förstått att det inte bara var jag som hade problem med inloggningen.
Trist när det är så, men idag verkar det fungera ialla fall.

Idag är det skola, ska faktiskt köra om ca 30 min och jag är inte klar än.
Hur länge jag blir i skolan idag vet jag faktiskt inte då vi ska arbeta i vårt arbetslag.... och jag tror inte att det kommer gå så bra. Men.... nu ska vi inte vara negativa, utan vi ska försöka vara positiva och se det som är bra....även om det inte finns något. :P

Efter skolan ska jag hem och göra armbandet jag skulle gjort igår, men som inte riktigt hindes med.
Sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad som händer mer... Är enormt sugen på att fotografera idag.... men jag får se..... Ska nog ta med mig kameran ialla fall... för säkerhets skull. :P

Nej, nu ska jag gå och göra mig klar.
Hörs när jag kommer hem... om inte blogg.se är segt idag igen.


Bild: Google

Jag hade dock gärna gått upp och lagt mig igen. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(2)|

Min dag

        Tid: 09:31:49 Datum: 2009-10-12

Min planering för dagen:

11.00 Köra ner till Malmö, med ett stopp på Center Syd
13.15-16.00 Lektion
17.00 Laga middag
19.00 Promenad

Det är väl vad som är inplanerat än så länge, men allt kan ju hända. :P
Mina planeringar brukar inte hålla.

Vad ska ni hitta på idag?


Bild:
Jag, Nikon D60

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Reprisen

        Tid: 16:30:38 Datum: 2009-10-11

Just nu sitter jag och tittar på reprisen av Desperate Houswifes.
Jag såg inte det i veckan, så det passar perfekt att det går i repris på söndagar. :)
Jag vet ju redan att Mike väljer Susan.

Jag tycker nästan lite synd om Lynette som ska ha tvillingar igen.
Hon verkar inte det minsta glad över det. :P
Fast det hade kanske nog inte jag varit heller om jag haft fyra barn hemma och två på väg. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Ögonen går i kors

        Tid: 12:11:24 Datum: 2009-10-11

*suckar*
Mitt humör har inte blivit mycket bättre och nu sitter jag med skolarbete.
Försöker skriva ihop allt det jag antecknade under min praktik v 40.
Ögonen går snart i kors och jag känner att motivationen börjar tryta och det börjar värka i både nacke och rygg, så jag får väl spara mitt arbete och ta en paus på 30 min eller något. Gå och dricka lite cola. :P
Känns som om jag kommer till att sitta med skola större delen av dagen och jag får nästan lite ont i magen av det.... men, men..... Det ska göras.

Vill ni ha något att göra, så kan ni komma med tips och förslag på scener/inslag som handlar om identitetskris och/eller misshandel till en film. Har med ett skolarbete att göra och det ska jag också ha gjort till imorgon.. kommit på en del förslag och/eller scener.

Känner dock att min fantasin gått och lagt sig, så det står helt stilla hos mig.


Bild: Jag, Nikon D60

Livet är inte alltid en dans på rosor, ibland är det en dans på dess taggar istället.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Skola / utbildning | Kommentarer(3)|

Uselt humör

        Tid: 10:32:12 Datum: 2009-10-11

Idag är jag verkligen inte på något bra humör.
Vet inte riktigt vad det beror på....
Känner mig bara väldigt lättirriterad, blir sur för minsta lilla trots att det inte finns någon större anledning till att bli sur, har ont i mitt vänstra ben utan att veta varför, det regnar... Ja, jag kan nog göra listan lång med saker som är fel idag. Det jobbiga är ju att klocka inte hunnit bli speciellt mycket... Jag hoppas att mitt humör vänder snart, för så här vill jag inte vara hela dagen. Tycker det är jobbigt att vara med mig själv när jag är sån som jag är idag.... vad tycker då inte andra om att vara i min närhet när jag är så här? :P

Några tips som gör att man blir på bättre humör?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

091010

        Tid: 09:32:35 Datum: 2009-10-10

Godmorgon

Ligger i soffan, med tv:n på, en filt över benen och med laptopen i knäet. Vad annars? :P
Lördag idag och det finns lite inplanerat på dagens schema. :) B la ska B klippa sig 11.30 så jag får väl snart se till så att han kommer upp ur sängen så vi slipper stressa. Ikväll blir det ev bio. B ville titta på Flickan som lekte med elden. Det blir iså fall en rätt tidig bio, typ vid 18.00 för jag är inte så förtjust i att gå på sen bio. Jag förstår inte riktigt meningen med att åka på en bio kl 21.00 på kvällen och sedan inte vara hemma förrän 00.00-01.00 på natten. Kanske bara jag som är tråkig och trist, men... jag gillar inte sena biobesök.
Dessutom är filmen två timmar lång, så jag hade somnat om vi inte åkt in förrän vid 21.00. :P

Vad ska ni själva hitta på denna lördag?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Dags att lära sig...

        Tid: 14:07:55 Datum: 2009-10-09

.... om varmvattenberedare.
*suckar*
När man flyttar till hus är inte allting en dans på röda rosor och gröna skogar, utan det är betydligt mer.
Det är så mycket man ska sätta sig in i som man trodde skulle komma av sig själv, men där har jag haft väldigt fel. Jag har inte lärt mig något av det jag trodde skulle komma av sig själv, trots att vi nu bott här i snart sju månader. Jag är fortfarande lika okunnig om hus och allt vad det innebär, som när jag flyttade hit.

Nu har det då visat sig att jag tydligen ska behöva lära mig om varmvattenberedare. :P
Hmmm... varför det kanske ni nu undrar?
Jo, för vi har fått en liten liten läcka på ett kallvattensrör.... och om vi har otur (vilket vi ofta har) så kan detta bli en dyr historia och eftersom det då måste rivas och flyttas på saker (i värsta fall) så vore det rätt så smart och smidigt att passa på att byta ut våran gamla varmvattenberedare. Den är gammal, kan gå sönder närsom och den drar en hel del el. Men.... jag kan ingenting om varmvattenberedare. Vad ska man ha för någon? Vad ska man tänka på när man ska köpa en sådan? Ja... det känns som en hel vetenskap just nu... och jag ska verkligen försöka lära mig. I och med att vi då ev ska byta ut den gammla, så ska jag få den nya placerad på ett annat ställe än där den står idag. Man får passa på.... :P

Nej, nu tag vi en dag i taget och ett steg i taget...
Turen vill kanske befinna sig på vår sida, så vi inte behöver iva halva huset. :P Och vi kan kanske komma undan med den gammla ett litet tag till. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(11)|

Tiden känns som en evighet

        Tid: 10:23:26 Datum: 2009-10-09

Vill kunna öppna mig mer om detta på bloggen, men jag kan inte.
Känns som om det ska vara så tyst kring det... som om det är förbjudet på något sätt.
Önskar att jag kunde lyfta telefonen och ringa M för att få ventilerat mina tankar och känslor kring just detta, men..... jag kan inte.... eller jag vågar inte......

Hur ska jag kunna rätta till detta?
Det känns som om jag behöver henne i mitt liv....

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(8)|

Nytt armband

        Tid: 09:20:13 Datum: 2009-10-09

Igår pysslade jag ihop ett nytt armband.
Klicka på länken nedan för och ta en titt på det:

Nytt armband

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(2)|

Den förlorade symbolen

        Tid: 11:10:05 Datum: 2009-10-08


Bild: adlibris.com

En av mina favoritförfattare, Dan Brown, ska nu lansera sin femte bok, Den förlorade symbolen.
Tidigare har han skrivet böckerna, i rätt följd:

Gåtornas palats
Änglar & demoner
I cirkelns mitt
Da Vinci-koden

Nu släpper han då sin femte bok, Den förlorade symbolen, som handlar om de hemlighetsfulla frimurarna och deras verksamhet. Återigen kommer huvudpersonen att vara Harvard-professorn Robert Langdon och vi får följa honom på hans resa genom sekter och hemliga sällskap och denna gången befinner han sig i frimurarnas hemliga centrum i Washington DC.

Släppningsdatumet är 21 oktober 2009.

Mer om frimurarna kan ni läsa här.

Ska du köpa den?
Har du läst hans andra böcker?
Vad tycker du om dem och om han som författare?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(6)|

Nytt armband

        Tid: 10:47:49 Datum: 2009-10-08


Bild: Jag, Nikon D60

Håller på med ett nytt armband. :)
Mer info. om detta armband kommer ikväll. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(0)|

Sista chansen

        Tid: 09:55:57 Datum: 2009-10-08Idag är sista chansen att utnyttja det speciella erbjudandet från Nelly.com
Det är shoppingdagar på Nelly tillsammans med Sofi Fahrman.
Idag kan man chatta live med Sofi, man kan vinna en outfit, goodiebag till alla idag mellan kl 18-22.
Dessutom får du 100:- i rabatt när du handlar för minst 500:-.
Använd koden NELLY09 för att utnyttja detta erbjudande.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(2)|

091008

        Tid: 08:20:02 Datum: 2009-10-08

Godmorgon

Sitter här med värsta illamåendet och tycker att dte mesta är skit idag.
Orken, lusten, motivationen o.s.v. är nästan som bortblåsta.
Har en del och göra idag och idag måste jag faktiskt göra det. Har skjutit på det hela veckan nu, så idag får jag ta tag i det. Får väl skriva en lista så jag efterhand kan bocka av vad jag gjort och inte gjort.... Så är väl risken att jag glömmer något väldigt liten....

Middagstips tas gärna emot idag, då den sidan av påhittighet står helt stilla hos mig.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

CareBears vs Bumbibjörnarna

        Tid: 20:56:54 Datum: 2009-10-07 

Bilder: Överst är Bumbibjörnarna
Nedre är CareBears - Krambjörnar
Googlade bilderna

Nu känner jag mig allt annat än smart. *rodnar*
Av någon anledning har jag alltid trott att CareBears (krambjörnarna) och Bumbibjörnarna är samma sak, men det är det ju verkligen inte. Krambjörnarna är ju de supersöta nallarna som bor på moln med söta symboler på sina magar. :) Bumbibjörnarna är ju de som bor i träd tror jag och som inte alls har någon symbol på magen. :(

Krambjörnarna är ju hur söta som helst, så hur jag kunde tro att de var samma.... Ja, det förstår jag ju inte nu. :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Ny adress

        Tid: 11:12:48 Datum: 2009-10-07

Är ni intresserade utav mina armband och allt som hör det till, så gå in på:

linnea84.blogg.se/armbandbypetra

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(7)|

Förvirrad

        Tid: 10:31:32 Datum: 2009-10-07

Vill så mycket, men vet inte riktigt var jag ska börja.
Vet inte vem jag ska prata med, vem kan jag prata med.
Hur går jag tillväga? Vad gör jag? Tänker jag för stort? Vill jag för mycket på en gång?

Totalt förvirrad!!

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Ledsen

        Tid: 12:08:59 Datum: 2009-10-06

Har varit iväg och handlat, stoppat in i kyl och frys och nu ligger jag i soffan med en kopp te, huvudvärk och datorn på magen. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Funderar på om jag kanske ska gå upp och lägga mig ett litet tag och vila för och se om huvudvärken försvinner. Vill ju gärna undvika treo och sådana saker....

Läste ett inlägg hos min (fd) väns systers blogg om att vännen ska få en liten tös denna gången. :)
Spännande och jag är väldigt glad för hennes skull. :) Mysigt med en son och en dotter. :)
Detta får mig att inse att jag saknar min vän. Jag blir ledsen av att tänka på att vi idag inte pratar med varandra. Vi har varit vänner i väldigt många år och gått igenom rätt mycket tillsammans. Hon var en utav få som fanns där när jag miste Fatika. Hon dömde inte, tyckte inte att jag var löjlig och hon förstod vad Fatika betytt för mig.
Jag saknar henne, min vän, och jag är jätte ledsen över hur saker och ting blivit.

Nej, nu ska jag gå och vila ett tag.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Bloggtips

        Tid: 18:59:37 Datum: 2009-10-05

Har varit lite dålig på att ge bloggtips, men nu kommer här ett.

Malin Calmebring

Jag älskar denna blogg utav den enkla anledningen att hon är en väldigt jordnära människa.
Hon försöker inte försköna saker och ting, utan skriver om ett verkligt liv.
Dessutom är det hon som gjort min design som jag får en hel del kommentarer om. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(6)|

Ensam igen

        Tid: 18:06:57 Datum: 2009-10-05

Sambon kom hem lite efter 17 och nu körde han precis igen. :(
Han skulle iväg på ett jobb, men när han kommer hem igen ska vi mysa till Svenska Hollywoodfruar. :)
Är det möjligt att man kan känna sig nykär igen efter nästan nio år tillsammans? :)

Har mått lite illa till och från nu ett par dagar och jag hoppas verkligen inte att jag är på väg att bli sjuk, för det finns det ingen tid till. Vill dessutom inte bli sjuk heller då det verkligen inte är något kul. 
 
Någon som har något tips på hur man eventuellt kan förebygga så att man inte blir sjuk?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Mellan 5-20%

        Tid: 11:47:56 Datum: 2009-10-05

För några dagar sedan skrev jag om Rosa Månaden och med det i tankarna, så för varje armband jag säljer under oktober månad går mellan 5-20% (beroende på vad armbandet kostar)
till Rosa Bandet-insamlingen. 


Cancerfondens Rosa Band 2009
Design Gert Wingårdh

Foto Melker Dahlstrand

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Tillgängligt material

        Tid: 11:21:12 Datum: 2009-10-05

Här kan du läsa om vilket material som jag har hemma för tillfället och som du kan välja mellan.
Denna sida kommer att uppdateras regelbundet och det är därför viktigt att du tittar in här med jämna mellanrum.

Band i mockaimitation:Ljuslila & mörkare lilaVit & ljusgulMörkbrunt, svart & ljusare brun

Berlocker:Glasblad i turkos, lila, vit & grön

 

Ängel med texten Made for an angel på baksidanEn hand med texten Hand Made, höstlöv & hjärta

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(1)|

Beställningsinformation

        Tid: 11:19:02 Datum: 2009-10-05

Jag älskar att sitta och pyssla med armband och tänkte därför nu börja sälja så smått.
Du kan därför nu beställa armband hos mig.
Armbanden gör jag helt själv och därför blir inte det ena likt det andra, utan alla är unika på sitt sätt.

Material jag använder mig av till de flätade armbanden:
*
Till de flätade armbanden använder jag mig av band i mockaimitation i valfri färg, utav de färger 
   jag har hemma. Går bra att kombinera valfri färg.
* Låset är ett silverfärgat klolås.
* Allt silverfärgat är pläterad metall, alltså inte äkta silver. Detta gör att det silverfärgade med tiden
   kommer att bli mörkare eftersom det slits.

För längre hållbarhet:
*
Utsätt inte ditt armband för vatten, inte alls.
* Ta av armbandet om/när du ska träna.

Övrig information:
* Armbanden görs i den ordning som beställningarna- & betalningarna kommer in.
* Du får ett bekräftelsemail när jag sett din beställning, så du vet att den blivit mottagen.
* Betalning ska vara inkommen på mitt konto innan jag skickar armbandet.
* Ingen retur, såvida det inte är något fel på armbandet som jag orsakat.
* Bild på färdigt armband kommer att läggas upp på min blogg. Önskar du länk till din blogg, går detta att ordna.

Vill du beställa ett armband, skicka ett mail till
petra.huatorp@hotmail.com

Där skriver du hur du vill att det ska se ut, det vill säga:
Vilken / vilka färger och om du vill ha berlock så skriver du hur många och av vilken / vilka.

Här kan du se tillgängligt material.

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(0)|

091005

        Tid: 08:11:43 Datum: 2009-10-05

Sitter i storarummet och lyssnar på tystheten.
Det enda som hörs är knappandet på tangenterna och värmepumpen i hallen.
Försöker känna mig glad och positiv idag, men det går inte.
Jag känner mig bara nedstämd, ledsen och..... Ja, jag vet inte... Det är svårt att sätta ord på hur jag känner det egentligen. Svårt och få fram....

Har lite att göra idag.... Ringa samtal, ta bilder och ev. köra ut en runda med min mamma. Får ringa och höra om hon har lust först. :) Ont i magen har jag också idag.... men det har jag haft ett tag nu... Vet inte riktigt vad det beror på..... tror faktiskt inte att det har något med stress att göra.

Just nu önskar jag att jag hade min vän, M, kvar så jag kunde fråga henne om saker som hon ev. har svaret på... men som inte jag har. Men.... livet gjorde att vi valde olika vägar och tyvärr ledde dessa bort ifrån varandra. Jag saknar henne och jag hoppas att vi en dag kan hitta tillbaka till varandra igen.

Vänner är sådana ovanliga människor som frågar hur du har det
och sedan väntar att få höra ett ärligt svar.

Du vet inte vem som är din vän
förrän du behöver henne.

En sann vän är den som inte bryr sig om du har gjort bort dig.

En vän är den som känner dig som du är,
förstår var du har varit,
accepterar vad du har blivit,
och ändå, varsamt låter dig växa.
William Shakespear

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Avslutar

        Tid: 21:49:38 Datum: 2009-10-04
Nu avslutar jag denna kväll och helg med ännu en lista, också den hittad på Cosmopolitan.

Namn: Petra
Piercingar: Öronen...har haft i ögonbrynet (saknar den) och i navlen
Tatueringar: Inga än så länge, men har en planerad
Längd: 170 cm
Skostorlek: 38-40
Hårfärg: Mörkbrunt med en del inslag av svart
Fräknar: Ja, men de syns inte så tydligt
Motto: Har inget

Kär?
Ja :)
Önskar du att du bodde någon annanstans? Nej, inte för tillfället
Tycker du att du är attraktiv? Varierar
Dricker du? Ja, men menar du sprit så Nej
Röker du? Nej
Vilket schampo använder du? Garnier Nutrisse
Vilken parfym använder du? Kommer inte ihåg vad den heter
Vad är du rädd för? Ensamhet, att bli ensam
Gillar du att tvätta? Verkligen inte
Gillar du berg- och dalbanor? Nej, gjorde innan men nu blir jag illamående bara jag tänker på en

Senaste...
Filmen du hyrde? Cellisten, The Reader och The Lazarus project (eller något liknande)
Filmen du köpte? Ingen aning.. är inte så bra på och köpa filmer
Låten du hörde: Kommer inte ihåg det heller
Låten du laddade ner? ...........
Personen du ringde? Mamma
Personen som ringde dig? Min bror
TV-program du såg? Tittar på något naturprogram som handlar om vargar just nu :)
Person du tänkte på? Min sambo :)

Favorit...
Låt:
Nothing else matters med Metallica
Sak att göra: Jag vet faktiskt inte
Sport: Innebandy
Dryck: Coca Cola...iskall
Kläder: Leggings och något stort och mysigt upptill
Film: Har nog ingen
Bil: Volvo XC90
Serie: The Hills, One Tree Hill m.fl

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? Ja
Gråtit över en flicka? Nej
Ljugit för någon? Ja
Varit i slagsmål? Ja
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Ja

Antal...
Gånger du varit kär?
Två-tre, riktigt riktigt kär EN gång
Gånger ditt hjärta brustit? Många
Hjärtan brustet på grund av dig? Inte en aning... har någon fått ett brustet hjärta av mig?
Tjejer du kysst? Inga
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? En
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Inga...vad jag kommer ihåg

Senaste...
Boken du läste?
Kommer inte ihåg        
Personen du fick e-mail av? ......
Personen du fick brev av? Får aldrig några brev :(
Personen du fick sms av? Sarah :)
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Äter tillsammans med sambon varje dag :)
Saken du köpte? Kommer inte ihåg

Vad har du gjort idag? Passat min sambos systers dotter
Var det kul? Ja
Brukar du svära mycket? Ibland
När stiger du upp på morgonen? Beror på om jag har något viktigt att göra den dagen
Vad har du på dig? Just nu har jag pyjamas
Vad ska du göra ikväll? Sova så snart jag skrevet klart detta
Vad är du allergisk mot? Diklofenak (smärtstillande)
Var har du ont? Fysiskt ingenstans, psykiskt i själen
Använder du hårspray? Nej
Kan du stå på händer? Nej, trillar alltid och slår huvudet
Håkan Hellström eller The Ark? Ingen / inga
Salt eller socker? Socker
Gillar du ketchup? Japp
Är du glad nu? Jag är inte sur ialla fall
Var du glad igår? Ja, större delen av dagen ialla fall :P
Vad dansar du till? Dansar..vad är det?
Stockholm är... ? Vår huvudstad
Göteborg är... ? En underbar stad som jag älskar
Kan du sjunga? Rent eller falskt :P
Spaghetti eller makaroner? Nästan samma sak
Land du vill besöka? Australien och USA

Vad lärde jag mig av att svara på dessa frågor? Att jag har ett otroligt kasst minne :P

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Pysslat

        Tid: 15:23:53 Datum: 2009-10-04

 


Bilder: Jag, Nikon D60

De två översta armbanden är nya som jag suttit och gjort.
Det svarta har jag gjort tidigare.

Det går att beställa armband hos mig. Det är bara att kontakta mig antingen via mail eller genom att skicka en kommentar, så löser vi det. Information kring detta kommer att komma upp inom en snar framtid.

                                   
                                                                                   |KATEGORI »  | Kommentarer(7)|

I brist på annat

        Tid: 09:44:09 Datum: 2009-10-04
I brist på annat kommer här en lista som jag hittade på Cosmopolitan.

1) Nämn något som gjorde dig glad igår: Att mina föräldrar kom på ett överraskningsbesök med fika :)

2) Vad gjorde du kl 08 imorse: Låg och lyssnade på min sambo och Nellie

3) Vad gjorde du för 15 min sedan: Surfade runder på nätet

4) Det sista du sa högt: "Så kan du inte säga"

5) Det senaste någon sa till dig: "Hur gör man nu då?"

6) Vad har du druckit idag: Vatten än så länge

7) Vad var det senaste du åt: En macka med leverpastej och smörgåsgurka

8) Vad var det senaste du köpte: Kommer inte ihåg

9) Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun

10) Vad är det för väder hos dig nu: Grått och trist

11) Godaste glassmaken: Choklad

12) Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det gör jag nog faktiskt

13) Sover du tungt: Nej, det gör jag inte

14) Drömmer du mardrömmar: Ja, det händer.... om min hund, Fatika, som jag fick avliva i feb. i år

15) Trivs du med ditt jobb/din skola: Nja, både ja och nej

16) Favoritklädsel: Leggings och en mysig, stor överdel till det

17) Favoritlåt just nu: Har ingen favoritlåt

18) Vad ser du om du tittar till höger: Nellie

19) Vad gör dig glad just nu: Min sambo och Nellie

20) Vad ska du göra härnäst: Vet inte faktiskt

21) Höger eller vänsterhänt: Höger

22) Humör just nu: Bra

23) Favoritgodis: Har nog inget speciellt

24) Kläder just nu: Pyjamas och mysbyxor

25) Sommarplaner?: Har inga inför nästa och denna är precis slut

26) Hur många kuddar sover du med: 2 st

27) Spelar du något instrument: Nej, men vill och ska lära mig spela gitarr

28) Morgon eller nattmänniska: Varken eller... men måste jag välja är jag nog mer en morgonmänniska

29) Vad är viktigast för dig: Tillit, trygghet, säkerhet och kärlek

30) Är du kittlig: Ja, väldigt kittlig

31) Snarkar du: När jag är förkyld annars är det smabon som står för det :P

32) Stjärntecken: Fiskarna

33) Äckligaste insekten: Daggmaskar

34) Längtar du mest efter just nu: Kela och gosa med min sambo

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Disney XD

        Tid: 09:11:17 Datum: 2009-10-04

Nu så här på morgonen denna söndag är det Disney XD som visas på tv:n.
Anledning: Nellie. Vi passar B.s systers dotter sedan igår och därmed blir det lite tecknat nu på morgonen. :) Frukosten är redan äten och det är redan full rulle på Nellie.

Vad man sedan kan tycka om dagens tecknat är ju nästan ett helt annat inlägg.
Jag tycker att det har blivit för mycket våld. Jag saknar My Little Ponny och sådan tecknad. Eller.... där var kanske våld i de också, men inte på samma sätt. Nu tycker jag att varje tecknad serie är våld, på antingen ena eller andra sättet. Hur har det blivit så egentligen?

Nej, nu ska jag inte gå in djupare på det... utan det får bli ett helt annat, eget, inlägg.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Min rosa idé

        Tid: 20:47:55 Datum: 2009-10-02

Hej allihopa

Jag vet att jag igår skrev att jag skulle presentera min idé om hur vi kan bidra till kampanjen Rosa Bandet.
Som ni märkt har inte denna idé blivit presenterad än och det lär dröja tills imorgon eftermiddag innan den kommer upp här på bloggen. Anledningen är att saker som man inte kan påverka, hindrade och ändrade om i det jag hade planerat. Men nu är det på rätt spår igen, så gott som, så nu finns tiden till att genomföra det hela. :)

Jag ser framemot att få presentera min idé och jag hoppas att det är någon som tycker om den. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Rosa Månaden

        Tid: 21:02:25 Datum: 2009-10-01

Nu är det 1 oktober vilket betyder att vi har gått in i den månaden som också kallas för rosa månaden.
Under oktober månad uppmärksammar vi bröstcancer extra mycket genom diverse olika kampanjer.
Själv har jag en idé om hur jag och ni kan bidra till insamlingen för bröstcancer.

Denna idé kommer jag att presentera under morgonendagen, antingen senare på eftermiddagen eller under kvällen. Så är du intresserad av vad det är och se vad du kan göra, så titta gärna in imorgonkväll igen. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(7)|

Ljustält - hjälp

        Tid: 12:42:19 Datum: 2009-10-01

Jag sitter och funderar lite över ljustält.
Om man ska fotografera smycken, mestadels armband, vilket är då det bästa att använda:

ett vitt ljustält eller ett svart ljustält?

I det vita följer det med lite olika färger på bakgrunder medan i det svarta så är det vit bakgrund.
Det står att det svarta är bra att använda vid smycke - glitter. Men gäller det bara sådana smycken som glittrar en del eller det gäller alla smycken, oavsett om de glittrar eller ej?
Vitt ljustält från tvspelsweb.se

Svart ljustält från tvspelsweb.se

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Foto | Kommentarer(6)|

Lite Besviken

        Tid: 08:46:24 Datum: 2009-10-01

Sitter med mitt glas oboy (mörk) och tittar på Vakna med The Voice & Katrin Zytomierska.
Även om hon inte är min favorit, så tycker jag att det är rätt underhållande att se henne och höra om hennes åsikter, men idag tycker jag att hon är fruktansvärt tråkig. Pratar något om Sandra Dahlberg och så dissar hon Carolina Gynnings nya program.... men på ett ovanligt snällt sätt.

Nej, idag var Katrin trist och lyssna på.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(3)|

Hemma idag

        Tid: 08:06:12 Datum: 2009-10-01

Vaknade imorse och kände att jag hade början till huvudvärk + att jag har ont i magen och mår illa.
Kände att det nog fick bli till att stanna hemma idag, då jag inte känner för att vara sjuk någon längre period.
Så idag är jag hemma och hade tänkt att jag skulle passa på att göra en del saker som jag känner att jag inte hunnit med tidigare.... eller orkat med är kanske en mer passande anledning. :P

Jag får börja skriva upp listor över vad jag ska hinna med varje dag, så jag inte glömmer bort hälften.

Nu ska jag dock gå och blanda till mig ett glas oboy.. mörk eller ljus??
Sedan ska jag hänga tvätt och sedan blir det till att ta tag i lite andra saker.
:)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|
bloglovin

Petra Huatorp, 25 år.

Här får du läsa om mitt liv i med- och motgångar, om mina tankar och drömmar, om mitt nyvunna intresse för fotografering m.m. Min högsta önskan:
två berner sennen, en liten underbar bebis och lycka.

Kontakta mig: petra.huatorp@hotmail.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0