"Visseljohanna"

        Tid: 10:00:59 Datum: 2010-10-28

Vi har en gammal, tråkig, vit vattenkokare som jag haft sedan jag flyttade hemifrån första gången när jag var ungefär 16-17 år. (flyttade 2:a året på gymnasiet) Nu är vattenkokaren som sagt var både gammal och lite smått nergången, så jag känner att det är dags för en ny.

För ett tag sedan när jag var på Åhelens, hittade jag en helt underbar tekittel eller också kallat en "visseljohanna". Jag fastnade för den med en gång, enda problemet var att den var rosa. Inte direkt min färg och inte direkt något som passar i vårt kök. Sedan dess har jag sökt efter en annan, fast i svart, och nu har jag hittat en som jag skulle kunna tänka mig. Denna nedan kommer ifrån OBH Nordica och den finns att köpa hos Netonnet.

1/2

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(4)|

Onsdag

        Tid: 09:49:17 Datum: 2010-10-27
Hejsan hallå!

Inga direkta planer idag, förutom att snart stoppa lite frukost i magen som nu kurrar
högt. Idag blir det bara en enkel frukost med fil, musli och ett glas juice. Ska ev. hem till en vän senare, men det beror på om hon känner sig tillräckligt kry för det annars får det bli imorgon.

Nu skriker magen riktigt efter mat, så jag får väl ta mig till köket och göra iordning lite mat.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Läslusen # En flickfotografs bekännelser

        Tid: 16:27:04 Datum: 2010-10-26

Idag fick jag hem Bingo Rimérs bok - En flickfotografs bekännelser. Började läsa i den med en gång och har nu kommit till s.60. Jag älskar självbiografier och denna är inget undantag. Jag tycker det är spännande och intressant att läsa om hur och varför saker och ting har blivit som de blivit för andra människor och hur de tagit sig dit de är idag.

Än så länge tycker jag om Bingos bok, men den är ändå inte riktigt vad jag förväntade mig. Trodde kanske att den skulle vara med detaljerad, men för och vara honom känns den ändå ganska så tam. Kanske blir det bättre längre in i boken, men jag tror inte det.

Någon som läst hans bok? Den finns att köpa hos b la cdon.com

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Bok - Verklighetsbaserade | Kommentarer(5)|

Testar

        Tid: 11:10:00 Datum: 2010-10-26
Jag ville testa den nyta funktionen med tidsinställda inlägg. Just som detta inlägget kommer upp (11.10) befinner jag mig i frisöstolen och får klippt bort de riktigt trista topparna.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Tisdag

        Tid: 09:01:09 Datum: 2010-10-26
Godmorgon!

Nu har jag precis ätit frukost som idag bestod av havregrynsgröt (blä, men nyttigt), en kopp te, ett glas juice och ett kokt ägg. Mår nu lite illa, men det beror på att jag inte är van vid och äta någon frukost och inte heller någon nyttig sådan. Brukar vara den måltiden jag hoppar över, men denna veckan har jag satt upp som mål att jag ska äta frukost varje morgon.

Idag blir det en runda in till stan då håret ska få en runda utav saxen. Jag klipper mig ungefär varannan månad, men det är alltid bara topparna jag klipper. Jag är ganska tråkig, men jag vill ha långt hår igen. Ibland saknar jag dock min tuppakam, men det får stanna vid saknad.

Jag ska försöka hitta vit eller grå tråd till symaskinen också. Var på Ikea förra veckan och hittade då tyg som jag ska ha till kuddar i hallen. Trodde jag hade tråd hemma, men inte. Var inne på Hemtex i söndags, för jag trodde att de åtminstone skulle ha... men icke. De föreslog att jag skulle kolla på Bauhaus, så jag får väl försöka göra det.

Nej, nu ska jag fortsätta göra mig klar så jag är klar när mamma kommer vid 10.00.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

En rund kudde

        Tid: 09:50:14 Datum: 2010-10-21


Bild lånad ifrån Panduro.se

Efter att ha sett bilden ovan ↑ i Panduros 2010/2011 katalog, blev jag väldigt inspirerad till och sy en rund kudde. Jag vet inte hur man gör, men eftersom Panduro har färdiga materialsatser för en sådan kudde, så funderar jag på och klicka hem en därifrån. Skulle helst vilja sy den cerisa, men det visade sig att den var slut i lager så jag funderar på och klicka hem den gröna istället.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(9)|

Tisdag

        Tid: 08:38:18 Datum: 2010-10-19

Godmorgon vänner! Så tråkigt väder vi har idag. Regn, grått och mörkt. Själv sitter jag i min mysiga flanellpyjamas med en kopp te och tända doftljus och myser. Ska göra det ett litet tag till, sedan ska köra iväg till tippen en runda.

Jag funderar på om jag ska bege mig inom Jysk idag och köpa lite tyg. Jag är sugen på och sy lite nytt till hallen. När vi gjorde om hallen, köpte vi en sittmöbel med en dyna. Denna dyna var redan klädd i ett tyg som jag inte tycker om och därför är jag sugen på och göra nytt till den. Funderar på tyget nedan ↓, som kommer ifrån Jysk.                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Måndag

        Tid: 08:35:03 Datum: 2010-10-18

Godmorgon vänner! Måndag har anlänt och en ny vecka är igång. Där är tio veckor kvar till jul nu. :)

Jag sitter och myser med min kopp te och funderar på om jag ska trotsa kylan och ge mig ut på en promenad. Det finns nästan ingen bättre tid för en promenad än nu, tidigt på morgonen. Man är nästan ensam på gatorna och när man sedan kommer in i skogen och där är tyst, så fylls hela jag med ett lugn som oftast annars inte vill infinna sig. Dessutom är det mysigt och se hur solen försöker tränga igenom träden och värma upp där forsten satt sig. Man skulle kanske ta med sig kameran på promenaden idag. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Söndag

        Tid: 19:46:32 Datum: 2010-10-17

Hej hej vänner! Så kallt det har blivit ute om kvällar och nätter nu. Kvällarna spenderas därför oftast nerbäddat i soffan med favoritfilten och en massa tända ljus. Hjärtat ligger och tittar på Sällskapsresan, så jag ligger och småtittar på den.

Vi har hunnit med en del under dagen också. I förmiddags kom min ena bror och hans barn på besök. När de sedan kört hem igen, gjorde vi oss iordning och begav oss till Familia för och byta ett par jeans som var för stora för hjärtat. Kom hem med en flanellpyjamas, så inatt ska jag nog inte behöva frysa. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

Äntligen fredag

        Tid: 12:12:29 Datum: 2010-10-15
Har landat i stolen framför datorn nu efter att ha varit igång hela förmiddagen. I veckan hjälpte mamma mig att sy nya gardiner till köket och där blev tyg över. Idag satte jag igång att mäta, klippa och sy och resultatet blev tre nya dukar. Känner mig lite stolt över att jag sytt dukar, för sist jag sydde var på högstadiet när man hade syslöjd, vilket är ett antal år sedan. Nu sitter jag och funderar på om jag ska lägga en ny beställning på lite mer tyg för jag skulle vilja ha en duk till och sedan ett skynke till min paradhanddukshållare.

Förutom att sytt gardiner har jag städat köket, som såg ut som ett bombnedslag efter veckans sista kaklande. Jag har oljat in en hylla som förhoppningsvis kommer på plats ikväll. Men just nu sitter jag och väntar på att sambons syster ska komma och hämta sin beställning på ljus, sedan vet jag inte om jag kör en runda till Väla. Ska på kalas imorgon och känner att det vore kul med något nytt.. men jag vet inte om jag orkar ge mig iväg.
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Ett besök hos farbror doktor idag

        Tid: 13:04:33 Datum: 2010-10-12

Idag kommer hjärtat hem tidigare, närmare bestämt om ca två tim. Anledningen till detta är för att han ska till farbror doktor idag. Hans ena storstå är inflammerad (ett eller två m?) efter att han slått i den och det vill inte riktigt läka och försvinna, så nu efter en tids tjatande ifrån min sida ringde han igår och fick en tid till idag. De andra gångerna (två eller tre) har han knappt kunnat köra sedan de "opererat" hans tå, så jag ska med som chaufför idag. Vad gör man inte för sin andra halva. :) Vi tror att han kommer till att få stanna hemma resten av veckan, men det vet vi ju inte säkert förrän han har pratat med farbror doktor.

Nu ska jag dock sysselsätta mig i två timmar. Tror att jag ska gå och lägga mig en stund då huvudet dunkar lite. Bäst och vara alert och pigg när man ska vara privatchaufför. :)

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(18)|

Ny vecka

        Tid: 10:43:47 Datum: 2010-10-11

Helgen går som alltid för fort och det känns som om man inte hunnit med så mycket när måndagen kommer. Denna helgen har för oss bestått av barnpassning hela lördagen och söndagförmiddag. I och med det så hann vi inte med så mycket som vi hade tänkt här hemma. Men lite har vi hunnit med ialla fall. Vi har b la revet ner två skåp i köket och igår målade jag där de suttit.

Idag står det också lite saker på listan som ska hinnas med:
* Det ska mathandlas
* Det ska målas
* Det ska kaklas

Så.. det blir och ta ett djupt andetag, byta om och sedan köra igång.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(6)|

Förvara tvättmedel på ett roligare sätt

        Tid: 10:51:25 Datum: 2010-10-08Igår när vi var och handlade så sprang jag på denna söta spann. Självklart fick den följa med hem och pryder nu sin plats inne på badrummet fylld med tvättmedel. Det är ju lite roligare och förvara tvättmedlet i något sådant än i de trista kartongpaketen.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(6)|

Loppisfynd

        Tid: 19:10:25 Datum: 2010-10-07Denna stol fyndade jag för 50:- idag på loppis. Just nu genomgår den en förvandling och sedan ska den pryda en plats i hallen. Jag hoppas att det blir så bra som bilden jag har i huvudet. Det återstår och se när den är på plats. Jag hittade också en stor, fin kista som jag skulle velat ha. Tyvärr fick den inte följa med mig hem idag och det ångrar jag lite nu i efterhand. Den hade passat ännu bättre på den platsen jag nu ska placera stolen på. Men... den kanske är kvar nästa gång.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(3)|

Loppis

        Tid: 09:15:25 Datum: 2010-10-07

Vädret är inget roligt och motivationen till att måla här hemma (eller något annat) vill inte infinna sig riktigt. Jag funderar på och bege mig till en loppis som har öppet måndagar och torsdagar. Kanske kan man fynda något kul. Jag letar ju b la efter en korgstol till hallen. Tror jag ska ringa mamma och höra om hon vill följa med dit en runda nu på förmiddagen.

Vad är ditt bästa loppisfynd och varför?

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(2)|

Tidningsställ Sundby

        Tid: 15:50:33 Datum: 2010-10-06Detta tidningsställ ifrån Mio skulle jag vilja ha i hallen.
Det hade passat perfekt på väggen intill köket. Modellen heter Sundby.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(10)|

Hemklickat: Inredning från O-Råsa

        Tid: 09:28:36 Datum: 2010-10-06 

Denna fina servettlåda klickade jag precis hem ifrån O-Råsa. Jag tänkte att det kunde vara en snygg avbrytning mot allt det svarta som jag annars har i mitt kök.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(3)|

Möte

        Tid: 13:47:27 Datum: 2010-10-05
Nu ska jag snart bege mig inåt stan för ett möte kl 15.00. Jag är utbildad barnskötare och detta mötet är för just barnskötare, så det ska bli intressant och höra vad de har att säga. Ni, precis som jag, som är barnskötare vet ju hur svårt det är och få jobb som just det. Man anställer oftast inte barnskötare längre, utan det ska vara förskollärare. Tjänster som barnskötare blir allt färre och snart kommer inte den yrkeskategorin att finnas längre och alla vi barnskötare måste utbilda oss till annat såvida vi inte har turen och hitta ett annat jobb.

Nej, nu är det inåt stan som gäller.
Upd. kl 17.06

Är åter hemma i lugnets vrå... ett litet tag till ialla fall innan hjärtat kommer hem. Mötet ang. yrket barnskötare kändes mest som en begravning. Stämningen var tryckt och det levererades den ena tråkiga nyheten efter den andra. I stora drag kan man säga som så att en barnskötare har ungefär 1% chans att få ett fast jobb. Förskolor kommer att i första hand anställa förskollärare, så om man vill vara kvar i yrket så är det bara till och sätta sig i skolbänken i ungefär 3,5 år och utbilda sig. Vill man inte det så är det bara till att byta yrke helt och hållet. Antingen genom att utbilda sig till något helt annat eller hoppas på att få ett jobb inom något helt annat. Det är ungefär vad man fick reda på idag. Nu känns ju allt så mycket lättare, så tack så mycket säger jag. *ironisk*
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(0)|

Tyger

        Tid: 09:48:29 Datum: 2010-10-05

Jag letar efter tyg till nya gardiner i köket. Vårt kök går i vitt, brunt och lite svart. Jag har hittat två tänkbara här nedan ↓.

        

Tygerna finns att hitta på Jotex.se

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(1)|

Renovering fortsätter

        Tid: 08:49:58 Datum: 2010-10-01

Igår började vi renovera vårt kök och det är allt annat än lätt. Det tar verkligen tid och man stöter på det ena problemet efter det andra hela tiden. Men... jag får försöka fokusera på bilden av hur det förhoppningsvis kommer se ut när vi är färdiga.

Idag ska vi iväg och köpa en ny gipsskiva eftersom den gamla försvann med kakelrivningen igår. Så dagens projekt i köket består av att sätta upp en ny skiva, spackla den. Vad som sker efter den idag är inte riktigt bestämt. Jag ska se om jag kan börja måla våra köksluckor också. (vi kör en budgetrenovering)

Nej, nu ska jag byta om och sedan iväg.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(4)|
bloglovin

Petra Huatorp, 25 år.

Här får du läsa om mitt liv i med- och motgångar, om mina tankar och drömmar, om mitt nyvunna intresse för fotografering m.m. Min högsta önskan:
två berner sennen, en liten underbar bebis och lycka.

Kontakta mig: petra.huatorp@hotmail.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0