Allt annat än bra

        Tid: 12:49:38 Datum: 2010-11-29

Medan andra hade fullt upp med adventsmys och julpyssel igår, så låg jag själv nerbäddad i soffan och mådde allt annat än bra. Det blev film och tv hela dagen och kvällen.

Idag mår jag väl lite bättre än igår, men jag känner mig ändå fortfarande trött och slö. Känner inte för och göra något, men samtidigt vet jag om att jag inte kan ligga i soffan hela denna dagen också med min underbart sköna pyjamas. Funderar på och gå upp och ta en dusch...


                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Dag 5: Vad är kärlek?

        Tid: 10:55:15 Datum: 2010-11-22

Oj, vilken svår fråga egentligen. Jag hittade en text hos Emelie Westin som beskrev kärlek på ett riktigt bra sätt som jag tycker sammanfattar det hela.

Kärlek är min sambo, mitt hjärta. Kärlek är min familj. Kärlek är mina vänner. Kärlek är min släkt. Kärlek är mina husdjur, som idag är änglar. Kärlek är att få ett sött och kärleksfullt sms ifrån hjärtat bara för att han kände för och skicka ett. Kärlek är att få en komplimang. Kärlek är när mina föräldrar lyssnar på mig när jag mår dåligt och sedan säger att det kommer att ordna sig. Kärlek är att få en kram, en puss. Kärlek är att ha någon och kunna gråta ut hos. Kärlek är en känsla. Kärlek är passion och lust. Kärlek är sorg. Kärlek är glädje. Kärlek är något oväntat. Kärlek är trygghet. Kärlek är det där lilla extra som någon gör för dig, bara för att de tycker om dig.

Kärlek är allt. Kärlek är ingenting. Man bara måste älska kärleken.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(4)|

Dag 4: Det här åt jag idag

        Tid: 10:19:43 Datum: 2010-11-22

Frukost: Havregrynsgröt med mjölk och äpplemos samt en kopp te med mjölk.
Lunch: Nutrilett måltidsersättning.
Mellanmål: Mackor
Middag: Kokt potatis tillsammans med kokt falukorv med senapssås och grönsaker.
Kvällsmat: En ostbaguett

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(0)|

Dag 3: Mina föräldrar

        Tid: 15:18:00 Datum: 2010-11-20

Min mamma heter Carita och min pappa heter Leif. Både min mamma och pappa har sina rötter i Gantofta, utanför Helsingborg. Min pappa har också rötter ifrån Norge, då min farfar är norsk. Detta gör att jag har en del norskt påbrå också och det är jag stolt över.

Mina föräldrar har varit tillsammans sedan ungdomen, närmare bestämt 1968. De gifte sig sedan 1974.  
-73 fick de min äldsta storebror, -75 fick de min näst äldsta bror och -84 kom jag.

I mina ögon är mina föräldrar de bästa föräldrarna man kan ha. De har alltid ställt upp för mig och jag har alltid kunnat prata med de om allt. Har jag behövt hjälp, så har de alltid funnits ett samtal bort. Utan mina föräldrar hade jag inte klarat mig och de är de som hjälpt till att skapa mig till den jag är idag med värderingar och tankar.

Jag älskar mina föräldar och jag önskar de all lycka och välfärd som det bara går. ♥

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(1)|

Tomtelatte & pepparkaksmuffins

        Tid: 14:44:50 Datum: 2010-11-19

20101119146 (MMS)

Tomtelatte & pepparkaksmuffins

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(4)|

Dag 2: Min första kärlek ♥

        Tid: 13:08:00 Datum: 2010-11-19

Min första kärlek var under låg- och mellanstadiet, även om det såhär i efterhand inte kändes så väldigt seriöst men det kändes ju otroligt seriöst vid den åldern. Hans namn var/är Dennis och jag minns att jag var så otroligt kär i honom.

Han började i vår klass i tvåan eller trean och vi blev genast bästa vänner. Jag drogs till honom med en gång och jag kom bättre överens med honom och hade roligare med honom än vad jag hade med någon annan. Vi var ofta hemma hos varandra och vi pratade i telefon varje dag, trost att vi träffast hela dagarna i skolan.

Jag minns inte när vi blev tillsamman första gången, för det var en väldig massa fråga chans hit och dit mellan oss under hela låg- och mellanstadiet. Men jag minns en gång när vi var på födelsedagsfest hemma hos en klasskompis, hela klassen var där. Alla frågade chans på alla och när kvällen led mot sitt slut så var nästan alla tillsammans med någon. :) Utom jag... Jag hade frågat chans på Dennis under kvällen, men han hade svarat nej och jag var väldigt ledsen. Strax innan vi skulle hem, så kom han fram och frågade chans på mig och jag minns att jag blev så väldigt glad och svarade självklart ja. Vi hade följe hem den kvällen. :)

Jag minns också att Dennis var den första jag pussade/kysste. ♥

Jag var väldigt kär i honom, och när vi inte hamnade i samma klass under högstadiet blev jag så otroligt ledsen. I och med skilda klasser, gled vi allt mer ifrån varandra och till slut hade vi ingen kontakt mer än att vi sa hej i korridorerna när vi mötes. Jag minns också att jag blev väldigt ledsen när jag såg honom med en annan tjej, även om jag hade en annan.

Idag har vi ingen som helst kontakt och har inte haft det på flera år. Ibland kan jag tänka på det och tycka att det är väldigt tråkigt eftersom han var en väldigt bra vän, men vi alla växer upp och ibland växer man också ifrån varandra.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(0)|

Dag 1: Presentation av mig

        Tid: 10:42:25 Datum: 2010-11-18

Mitt namn är Petra, 26 år, boendes tillsammans med sambo i hus i en liten by nästan mittemellan Landskrona och Helsingborg.

Föddes den 13:e mars 1984 i Helsingborg och tillbringade min barndom, 0-6 år, på landet utanför Helsingborg. Där bodde jag, mina föräldrar och mina två brödrar på en gård som tillhörde mina kusiner. Dagarna spenderade jag tillsammans med kusinerna på deras enormt stora bondgård, grisafarm. Vi hittade på en massa hyss på gården och sprang ofta genom stallarna trots att vi inte fick. Vi lekte på höloftet, sprang på åkrarna o.s.v. Den bästa barndomen enligt mig!

När jag fylla 6 år, flyttade vi in till stan som i detta fallet blev Landskrona. Jag började ettan på Seminarieskolan ↓ och jag trivdes som fisken i vattnet. Skaffade många nya vänner och jag älskade skolan och min klass ända upp till årskurs 6. Detta ändrades en del när vi skulle börja högstadiet, men även den tiden hade sina stunder. Under min tid på högstadiet träffade jag också en kille (dock ingen på skolan och ingen som bodde i stan) som längre fram skulle komma och bli min stora kärlek.


Ända sedan jag var liten ville jag bli veterinär, så när det var dags och välja gymnasie och utbildning så föll valet på lantbruksskolan i Svalöv. Denna tiden blev inte alls som jag tänkt mig och istället för de tre bästa åren, blev det nästan de tre jobbigaste åren. Efter gymnasiet blev inget som jag tänkt och därför har jag jobbat med olika saker, men aldrig riktigt hittat rätt. Har utbildat mig till barnskötare och jobbat inom det området också, men känner nu att det inte riktigt är det jag vill heller. Dessutom finns det ju inga jobb inom det området.

År 2000 blev jag tillsammans med min älskade sambo, pojkvän, fästman. Vi förlovade oss i mars 2005 och flyttad ihop i sep-okt samma år i denna lilla by som vi fortfarande bor i. År 2008 byggde hans föräldrar nytt hus, vilket resulterade i att vi köpte deras "gamla" hus. Här har vi nu bott i snart två år och jag trivs riktigt bra här.

Som person ser jag mig själv för det mesta som en omtänksam person, snäll och trevlig. Detta ändras dock beroende på hur jag blir behandlad. Jag sätter alltid nära och kära före mig själv, vilket har kostat mig en del. Jag är otroligt envis och ibland kan jag vara lite för långsint, men det är väldigt sällan.

Imorgon: Dag 2 - Min första kärlek 

 

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(1)|

30 dagar av personliga sanningar

        Tid: 18:58:22 Datum: 2010-11-17
Jag hittade denna lista hos Linda Blom och tyckte att det verkade vara en rolig grej att göra. Under 30 dagar kommer jag alltså skriva om ett ämne om dagen, med start imorgon.

Dag 1 - Presentation av mig själv
Dag 2 - Min första kärlek
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Det här åt jag idag
Dag 5 - Vad är kärlek
Dag 6 - Min dag
Dag 7 - Min bästa vän
Dag 8 – Ett ögonblick
Dag 9 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
                                   
                                                                                   |KATEGORI » Personligt | Kommentarer(1)|

Tävling! Björn Axén Tools

        Tid: 14:40:35 Datum: 2010-11-17Hos Anna kan man nu vara med och tävla om grymma tänger från OBH Nordica Björn Axén Tools! Dels en Volumaster Proffesional med inställbar temperatur som ger håret en fantastisk volym och en andra är en Style & Straight, en smal plattång som är perfekt för styling av såväl kort som långt hår!

Klicka på länken för och komma direkt till tävlingen → Anna

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(0)|

Give me

        Tid: 13:47:55 Datum: 2010-11-17Jag älskar Miley Cyrus hår och har det som en inspirationskälla för att låta mitt eget hår växa. Jag skulle vilja ha den längden och den stilen. Färgen får gärna vara mer åt det mörka, men inte riktigt lika mörkt.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Allmänt | Kommentarer(1)|

7:ans stolar

        Tid: 15:39:12 Datum: 2010-11-09Bilder lånade med tillstånd av Sophie´s Fashion

Jag är helt klart förälskad i dessa stolar och önskar att jag hade någon plats här hemma för dem. Färgerna är helt underbara, så lagom matta och färgstarka för min smak. De hade varit riktigt snygga till antingen ett vitt eller svart bord.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(15)|

Smaksatt grädde

        Tid: 09:24:09 Datum: 2010-11-09I mejerikylarna kan man nu hitta Arlas nya smaksatta vispgrädde, choklad och jordgubb. Chokladgrädden är smaksatt med 70% choklad och är en helt slät grädde. Jordgubbsgrädden är smaksatt med jordgubbssylt och den innehåller även små bitar av bär.

Nu har du chansen och få bli en testpilot till denna grädden tillsammans med smartson. Klicka dig bara vidare på länken → http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/ och anmäl ditt intresse för och bli testpilot.

Årets Konditor 2009, Conrad Tyrsén, tipsar om vad som passar bäst till de olika smakerna. Jordgubbsgrädden passar utmärkt till smaker så som rabarber, lime, pistage, svarta vinbär, krusbär,  vit choklad, lakrits o.s.v. Chokladgrädden passar till smaker så som kaffe, kardemumma, körsbär, hallon, nötter, mandel o.s.v.

Priset för 2,5 dl ligger på ungefär 16:-.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Petra tipsar | Kommentarer(4)|

Svävande böcker

        Tid: 11:17:02 Datum: 2010-11-02


Bild: Cool Stuff

Jag är en sådan person som älskar böcker och som gärna har mina favoritböcker framme. Det svåra har varit och hitta en snygg möbel eller ett snyggt sätt att förvara de på, men nu har jag hittat något som jag skulle kunna tänka mig. Hyllan ovan ↑ kommer ifrån Cool Stuff och det ser ut som om böckerna svävar. Hyllan kan bära upp till fyra kg.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(4)|

Designade brandsläckare

        Tid: 08:33:37 Datum: 2010-11-02

 


Bilder: Fire Design

En brandsläckare är kanske inte den snyggaste prylen och ha i ett hem, men det är något som alla borde ha. Vi har en röd brandsläckare här hemma. Det är nu dags att byta ut den och en utav brandsläckarna ovan ↑ hade gärna fått pryda mitt hem istället.

De människor/företag som designar och producerar våra brandsläckare här i Sverige borde låta sig inspireras av dessa tycker jag. Kanske hade fler personer köpt en brandsläckare, även om jag inte anser att det är designen som ska avgöra en sådan investering.

                                   
                                                                                   |KATEGORI » Hus / Hem / Inredning | Kommentarer(5)|
bloglovin

Petra Huatorp, 25 år.

Här får du läsa om mitt liv i med- och motgångar, om mina tankar och drömmar, om mitt nyvunna intresse för fotografering m.m. Min högsta önskan:
två berner sennen, en liten underbar bebis och lycka.

Kontakta mig: petra.huatorp@hotmail.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0