Rågrussinbullar
Tid: 19:20:41 Datum: 2009-07-14Förutom sirapslimporna, så har jag bakat rågrussinbullar och de var minst lika uppskattade.
Det är alltid kul när saker och ting man bakar och/eller lagar blir uppskattade. :)
Rågrussinbullar
12 små bröd / bullar
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färsk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
1) Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.
2) Värm vätskan till fingervarmt, max 37 grader.
3) Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4) Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5) Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min.
6) Sätt ugnen på 225 grader.
7) Dela degen i 12 bitar på ett bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar
med bakplåtspapper i ca 30 min.
8) Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 30 min ( i varmluftsugn ).
Recept: Leila Lindholm, A piece of cake
Bild: Nikon D60
Det är alltid kul när saker och ting man bakar och/eller lagar blir uppskattade. :)
Rågrussinbullar
12 små bröd / bullar
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färsk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
1) Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.
2) Värm vätskan till fingervarmt, max 37 grader.
3) Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4) Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5) Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min.
6) Sätt ugnen på 225 grader.
7) Dela degen i 12 bitar på ett bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar
med bakplåtspapper i ca 30 min.
8) Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 30 min ( i varmluftsugn ).
Recept: Leila Lindholm, A piece of cake
Bild: Nikon D60
Kommentarer
Trackback