Rabarberkräm

        Tid: 14:54:58 Datum: 2009-07-11
Igår gjorde jag lite rabarberkräm här hemma, eftersom vi fått en hel mängd med rabarber ifrån min mamma.

Rabarberkräm
2 port.

200 g rabarber
1 dl vatten
2-3 msk socker
½ msk potatismjöl
½ tsk socker

Skölj och skär rababerna 1 1-2 cm breda bitar.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka dem mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Låt krämen koka upp.
Häll krämen i en skål och strö över lite socker, så skinnar inte ytan sig.
Servera tillsammans med mjölk eller grädde.





Bild: Nikon D60
KATEGORI » Bak & mat | Kommentarer(0)|
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0