Rabarberkräm
Tid: 14:54:58 Datum: 2009-07-11Igår gjorde jag lite rabarberkräm här hemma, eftersom vi fått en hel mängd med rabarber ifrån min mamma.
Rabarberkräm
2 port.
200 g rabarber
1 dl vatten
2-3 msk socker
½ msk potatismjöl
½ tsk socker
Skölj och skär rababerna 1 1-2 cm breda bitar.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka dem mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Låt krämen koka upp.
Häll krämen i en skål och strö över lite socker, så skinnar inte ytan sig.
Servera tillsammans med mjölk eller grädde.
Bild: Nikon D60
Rabarberkräm
2 port.
200 g rabarber
1 dl vatten
2-3 msk socker
½ msk potatismjöl
½ tsk socker
Skölj och skär rababerna 1 1-2 cm breda bitar.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka dem mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Låt krämen koka upp.
Häll krämen i en skål och strö över lite socker, så skinnar inte ytan sig.
Servera tillsammans med mjölk eller grädde.
Bild: Nikon D60
Kommentarer
Trackback