Apelsinbitar med vit choklad, i långpanna

        Tid: 19:51:42 Datum: 2009-08-11
Apelsinkaka med vit choklad

150 g smält margarin
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
200 g vit choklad (rumsvarm)
ev. strössel efter smak

1) Riv skalet av 1 apelsin och pressa saften ur båda, så du får 1,5 dl saft.
2) Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och ställ åt sidan.
3) Vispa ägg och socker poröst.
4) Rör ner det smälta margarinet, skal, saft samt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. (det du blandade samman innan)
5) Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
6) Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 15-20 min.

Under tiden kakan gräddas, kan du dela chokladen som du ska ha till glasyren.
När kakan sedan gräddats färdigt, lägger du över chokladen på den varma kakan och brer ut till ett jämt lager.
Avsluta med strössel efter smak. Du kan ha både choklad, lakris o.s.v.
Bara fantasin som sätter stopp.

Tips: Kakan är godare när den sedan fått stå ett tag i kylen.



Bild: Jag, Nikon D60
KATEGORI » Bak & mat | Kommentarer(2)|
Kommentarer
Postat av: Junitjej

Ååååh, så gott det verkar!!

2009-08-11 @ 20:01:10
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten

mumms! :D

2009-08-11 @ 22:36:21
URL: http://janinanaslund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0